Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANACIJA KANALIZACIJE

Najavili radnike, no radova na Sljemenu – nema

sljeme
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
13.08.2014.
u 11:00

U Tomislavovu domu rekli su da nisu dobili nikakve obavijesti da će se u njihovoj neposrednoj blizini vršiti bilo kakvi radovi zamjene cijevi

Počela – nije počela. Sanacija sljemenskog kanalizacijskog odvoda i sabirne jame u kojoj su se posljednja dva mjeseca skupljale otpadne vode trebala je početi 11. kolovoza. Međutim, iako nam je preko telefona rečeno da su radovi jučer doista počeli, kad smo došli na Sljeme, iznad gornjeg platoa sljemenske žičare nije bilo nikoga. U Tomislavovu domu rekli su kako nisu dobili nikakve obavijesti da će se u njihovoj neposrednoj blizini vršiti bilo kakvi radovi zamjene cijevi, što su najavili iz Ureda za prostorno uređenje, a nisu vidjeli ni radnike.

– Ovdje smo od jutra, na kratkom smo izletu, pješačili smo okolo, ali nismo ništa primijetili. Da se mijenjaju neke cijevi, pa valjda bi bilo buke – rekli su Ankica i Zdravko Musić, bračni par koji je primijetio kako više nema ni jezera od fekalija koje je nastalo prilikom curenja cijevi. Kako objašnjavaju iz Parka prirode Medvednica, budući da su temperature više, tekućina je isparila, ali to i dalje ne znači da se radovi ne moraju obaviti te da se dotrajale cijevi ne trebaju zamijeniti.

– Problem je nastao zbog pucanja cijevi obrasle korijenjem okolnog drveća, zbog čega je došlo do izbijanja otpadne vode na površinu – objasnio je još prošlog tjedna pročelnik Ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić, a teren je provjerila i Marina Lovrečki iz gradskog Odjela za održavanje komunalne infrastrukture. Međutim, ona je jučer objasnila kako se odgovor na pitanje kad počinju radovi može dobiti samo službenim putem. Iz Ministarstva zaštite okoliša već su naredili da se problem mora sanirati, a za to su nadležni, budući da se radi o zajedničkoj sabirnoj jami, Grad Zagreb, Javna ustanova Upravljanje sportskim objektima, TV toranj, Skijaški klub Medveščak i Zlatni medvjed.

>>Fekalije na Sljemenu cure već puna dva mjeseca

Komentara 2

DU
Deleted user
13:29 13.08.2014.

Lik i djelo Milana Bandića smrad, smrad, SMRAD... od Jakuševca do Sljemena

CH
chemica
13:30 13.08.2014.

Nemojmo tako. Radnici su zauzeti fontanama. To što se govanca slijevaju uokolo...Bandićeva "jevropa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije