Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje će ih postaviti?

Nadstrešnica u Buzinu opet je “zaboravljena”, evo gdje će ih postaviti

08.03.2016., Zagreb - Autobusno stajaliste ispred trgovackog centra Avenue mall. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
09.03.2016.
u 10:24

Stanovnici Buzina već pet godina traže nadstrešnicu na autobusnoj stanici na Av. V. Holjevca

Prošlo je pet godina otkako su stanovnici Buzina, ali i zaposlenici tamošnje poslovne zone stajali pod nadstrešnicom na autobusnoj stanici u Aveniji V. Holjevca.

Mogli su se zakloniti od kiše, snijega i vjetra. No otkako se automobil zaletio i pokosio dvije nadstrešnice na stanici blizu benzinske crpke u smjeru Zagreba, ostali su samo njihovi temelji.

Putnika je sve više

Tako stanovnici sada svakodnevno gledaju ostatke nadstrešnica prisjećajući se kako je bilo kad se nisu morali sakrivati ispod drveta ne bi li se sklonili od nevremena.

– Nisam dao posjeći drva jer mi je žao ljudi koji svaki dan tu čekaju autobus koji iz Velike Gorice ide u Zagreb. Linija 268 jedini je način da javnim prijevozom stignemo do centra grada – žali se umirovljenik Ivan Vlahovec, stanovnik Buzina, koji ima i zemlju odmah uz autobusnu stanicu.

Nije da nisu tražili da se nadstrešnica nadomjesti. Od spomenute nesreće lokalni mjesni odbor šalje dopise Gradu Zagrebu, no uvijek dobiva isti odgovor.

– Ili ga dobijemo pismeno ili usmeno. Kažu da smo prioritetni i da se čeka postupak javne nabave. I tako već pet godina. Nesretan sam jer sam nemoćan na zahtjeve stanovnika koji me svako malo podsjete i pitaju što je s nadstrešnicom – kaže predsjednik MO Buzin Mario Kranjčina, dodajući da nadstrešnice niču svuda oko njih, i to na mjestima gdje je puno manji protok ljudi. Otkako su prije pet godina izgubili nadstrešnicu, broj stanovnika se povećao, kaže Kranjčina, a narasla je i poslovna zona.

Trebaju dvostruku

– Dnevno stanicom prođe tri do četiri tisuće ljudi, što nije malo – kaže Kranjčina i dodaje da će odsad zahtijevati dvostruku nadstrešnicu, kakvu su i imali. No, čini se da će postavljanje još pričekati. U gradskom Uredu za izgradnju grada kažu da je u tijeku provođenje javnog natječaja za postavljanje novih nadstrešnica na 31 lokaciji, ali Buzin nije jedna od njih. No na popisu je među njih 35 koji su na čekanju, a projektna dokumentacija tek se treba izraditi.

Komentara 2

IH
ivan-hčsp
10:54 09.03.2016.

HČSP..NOVI ZAGREB.-ZAPAD tražio je putem peticije gradjana(303-potpisa) da se u naselju Sveta Klara ugradi autobusna nadstrešnica, jer od 14 stajališta nadstrešnicu ima samo jedno. Jadno i žalosno.A sada vidimo da od toga neće biti ništa, čak nije predvidjeno ni idućeće godine, mada u Novom zagrebu-istok će biti ugradjeno 11. nadstrešnica a kod nas na zapadu-nijedno. Netko je ovdje lud..kao da živimo u dvije paralelne države,a ne u istome gradu. Zato, dragi sugradjani dajte nam glas, na idućim lokalnim izborima ,,da možemo diretno sami odlučivati o tim zajedničkim komunalnim problemima.HČSP..BOG I HRVATI.

DU
Deleted user
15:01 09.03.2016.

A kako opet nema, čak ni u planu, nadstrešnice u N. Zagrebu-zapad, stanica Trnsko-Kajzerica, sjever? Valjda se čeka da se postojeća "nadstrešnica" sruši, pa će se onda raditi projekt. A iza su sagradili novu školu, sad se završava Poduzetnički centarr vrijedan 200 miliona kuna, a ispred njega hrđavo i potrgano ruglo. Šteta što ne mogu okačiti sliku da se vidi što postoji 20 min tramvajem od Trga, na stanici na kojoj bus čekaju radnici-invalidi iz Uriha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije