Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dječak i čaplja'

Na velika platna stiže Oscarom nagrađeno remek djelo 'najvećeg živućeg animatora današnjice'

LMKMEDIA_THE_BOY_AND_THE_HERON-FILM-LMKK110-30
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net
1/9
Autori: Hina, Ida Balog
14.03.2024.
u 18:00

Režirao ga je Hayao Miyazaki, iza produkcije stoji cijenjeni studio Ghibli, a film je, uz Oscara, osvojio još 28 filmskih nagrada te 86 nominacija, među kojima su Zlatni globus, BAFTA i Annie

Remek djelo dvostrukog oskarovca Hayaa Miyazakija, fantastična animirana avantura "Dječak i čaplja", koja donosi autobiografske iz redateljeva ranog djetinjstva iz vremena Drugog svjetskog rata, od danas se prikazuje, kako u hrvatskim, tako i u zagrebačkim kinima. 

To je priča o mladom Mahitu koji, nakon što je izgubio majku, odlazi na obiteljsko imanje na selu, gdje ga niz tajanstvenih događaja vodi do osamljene i drevne kule u kojoj živi nestašna siva čaplja

VEZANI ČLANCI: 

Kad Mahitova nova maćeha nestane, on slijedi sivu čaplju i kreće na epsko putovanje s čapljom kao vodičem. Mahito mora otkriti tajne ovoga svijeta i istinu o sebi, stoji u najavi distributera Discovery.

Novi film potvrdio je da je Miyazaki, osim što je već dugo legendarni filmski autor u Japanu, jedno od vodećih imena svjetske animacije - nedavno je primio i nagradu za najbolji dugometražni animirani film na 96. dodjeli Oscara. 

Iza produkcije stoji cijenjeni studio Ghibli, a film je, uz Oscara, osvojio još 28 filmskih nagrada te 86 nominacija, među kojima su Zlatni globus, BAFTA i Annie.

Kritičari su složni da je riječ o izuzetnom filmskom djelu, David Fear iz Rolling Stonea dao je 5 zvjezdica, rekavši "Miyazaki ostaje najveći živući animator današnjice, točka".

VEZANI ČLANCI: 

BBC-jev Caryn James nazvao ga je remek djelom, kao i Emma Steen iz Time Outa ustvrdila kako Miyazakijev najnoviji film predstavlja dokaz njegove trajne ostavštine, a spoj je redateljeve prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Miyazaki je prvog Oscara osvojio 2003. godine za "Avanture male Chihiro", a u produkciji studija Ghibli je napravio još, među ostalim, filmove "Moj susjed Totoro", "Princeza Mononoke" i "Kikina dostavna služba".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije