Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Na Savskom nasipu više redara – kazne vlasnicima pasa

Psi Savski nasip
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
29.04.2014.
u 17:00

Zbog upozorenja Večernjakovih čitatelja, šef redara Mate Kraljević na terenu pojačava kontrolu i kažnjavanje

Bude li dovoljno novca, u gradskoj četvrti Trnje uredit će vježbalište za starije, a zbog prijedloga čitatelja na nasip će i više komunalnih redara, odgovori su to gradskih pročelnika i njihovih suradnika čitateljima gradske četvrti Trnje. U današnjem broju donosimo odgovore na samo neka od pristiglih pitanja stanara.

1. Na Trnjanskoj Savici voda se s četiri platoa slijeva u garaže. Kada će se riješiti vertikalna i horizontalna odvodnja s platoa?

Tomislav Runtić: Odvodnja na platoima ne spada u osnovna sredstva Vodoopskrbe i odvodnje i nismo je dužni održavati, već je moraju održavati oni koji održavaju zgradu. Sličan slučaj bio je i s Mamuticom u Travnom i Gradski ured za izgradnju grada je ove godine riješio taj problem uz našu logističku podršku. Možda bi to bio put da se riješi i vaš plato.

2. Za starije osobe nema nikakvog igrališta na Trnju, kao što ih ima na Jarunu, Bundeku i u Maksimiru. Možemo li i mi očekivati da ćete ga urediti kod nas?

Alan Ordulj: Razmotrit ćemo vaš prijedlog, a u dogovoru s Vijećem gradske četvrti možemo naći lokacije na kojima bi takvo vježbalište i park bili prikladni. Naravno, prije bilo kakvog obećanja moramo vidjeti kolika su financijska sredstva potrebna za takvo što i potom taj projekt realizirati. Park za odrasle osobe postoji i iza hotela Esplanade.

3. Na nasipu je previše građana koji svoje pse vode bez povodca i ne čiste izmet za svojim kućnim ljubimcima, a na tome dijelu nema komunalnih redara koji bi kaznili neodgovorne vlasnike? Kada će komunalni redari izaći na teren?

Mate Kraljević: Psi su velik problem. Razmatramo noviji prijedlog, prema modelu koji je primijenjen u Napulju. Napravila bi se baza fekalija i mokraća, tako da bi svatko svoga psa morao odvesti na vađenje krvi i pregled mokraće. Kad je gradonačelnik Napulja to uveo, očistio je grad od fekalija.  Ali, to je veliki posao i zasad samo ideja, no ne bježim od odgovornosti. Inače nadziremo dio nasipa, ali ćemo zbog vašeg prigovora pojačati izlaske redara.

>>Naplata parkiranja širi se na cijelo Trnje, sljedeće godine obećano osvjetljenje nasipa uz Savu

Komentara 38

TR
Trnjanec
20:32 29.04.2014.

Bože mili, pa cucki se šetaju ispod nasipa, uz Savu, gdje NEMA nikakvih prolaznika, niti itko može ugaziti u bilo kakve pseće izlučevine. Jednostavno je nemoguće. Kakve su sad ovo gluposti?

MR
mrnmarina
18:49 29.04.2014.

A da napravi baze podataka za pišače, bljuvače, hračkaše i slično ? Lakše je ganjati bakice i dedeke koji često nemaju nikoga osim peseka s kojim izađu malo među ljude. ( Ne opravdam one koji ne sakupljaju pseći drek, alili mi se čini da se uvijek udara po slabijima ).

TO
tonkica
19:59 29.04.2014.

Ovo sa izmetom mi je jasno i podrzavam, ali i psi se vole istrcati i iskakati, ne bi li trebalo osigurati prostor gdje mogu biti pusteni sa lanca? Zalazemo se za prava zivotinja, a trazimo od njih da se ponasajuu kao penzici od 80 godina, lagano i po crti. To sto su pojedini psi agresivni nije li to do vlasnika i loseg ili nikakvog trening a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije