Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći tulum na zapadu grada

Na ovogodišnjem Zmajevu Edo Maajka, Šank?! i One Dread uz sjajna craft piva

21.06.2023.
u 09:33

Šesto izdanje Zmajevog, sada već tradicionalnog ljetnog festivala koji organizira Zmajska pivovara donosi jedno od najvećih imena regionalne scene a glazbu ćete slušati uz neka od najpopularnijih craft piva u nas

Zagrebački open-air „Zmajevo“ u svom šestom izdanju održat će se u subotu, 1. srpnja na uobičajenoj 
lokaciji kod Zmajske pivovare, javljaju nam iz ovog popularnog pokretača craft pokreta u nas. Ulaz je slobodan a program počinje od 18 sati. Ova godina pogotovo je posebna po tome, kažu, što prva hrvatska craft pivovara slavi 10. rođendan. Na pipama će se točiti dobro poznata piva poput zmajskog Pilsa, Pale alea, Terapije i Pozoja, uz craft specijale iz Concoction serijala: rođendanske IPA-e Double Digits, Cryobite, noviteta Dust Devil i Zvir (kolaboracija s hvarskim craft beer barom Vunetovo), irish dry stouta Nitro Noir i Very Berry Bunnyja – „rozog“ kiselog piva s malinom koje je ove godine oduševilo i one koji nisu ljubitelji stila i rasprodalo u svega mjesec dana pa se sve preostale bačve čuvaju do festivala.

Foto: Domagoj Kunić

Andreja Čapku, osnivača Zmajske pivovare, pitali smo je li iznenađen velikom posjetom festivalu svake godine obzirom da se radi o dijelu Zagreba koji nije izravno povezan javnim prijevozom.
- Očekivali smo zbog kvalitete programa i ponude piva da će ljudi doći u velikom broju. Do pivovare se može doći ZET linijama 120 i 116 a sudeći po sve većem broju posjetitelja iz godine u godinu, izgleda da Jankomir ipak nije baš tako daleko, kaže Čapka

Na Zmajevu će tradicionalno biti predstavljena i jedna pivska premijera. Onima koji neće biti raspoloženi za hmeljne napitke sugerirano je da probaju Grin,  prvi hrvatski craft hard seltzer koji je ove sezone postao pravi ljetni hit. Inače su hard seltzeri već par sezona doista popularni u svijetu kao osvježavajuće piće s ograničenom količinom alkohola, tako i s manje kalorija.
Posjetitelji će imati priliku uz vođene ture prošetati pivovarom i iz prve ruke majstora pivara čuti i vidjeti gdje i kako nastaju piva Zmajske pivovara.
Za hranu se brinu ekipe iz BBQ Hot Yarda i Apululu, indonezijski street food brend.

Ovakva ponuda ne privlači samo fanove craft piva već i mnoge druge, što jest i zato što se u ovih gotovo desetljeće neovisno pivarstvo 'primilo' jako čvrsto.
- Pošto se radi o open air festivalu glazbe i piva, vjerujem da imamo mješovitu publiku koju privlači ili prvo ili drugo ili oboje, rekao nam je Andrej Čapka.


Festival počinje u 18 sati uz DJ program, kada će i svi točionici biti u pogonu.
Koncertni program otvorit će One Dread, sedmeročlani reggae/dancehall sastav. Bend je na sceni
posljednjih 10 godina nastupao diljem Hrvatske i Europe i jednako su energični na klupskim i na velikim
festivalskim svirkama. Izvode širok raspon reggae i bliskih mu (pod)žanrovskih obrada te se nakon izdavanja tri vlastita singla uskoro spremaju objaviti prvi autorski album.


Za punk rock odgovoran je zagrebački Šank!? sa svojom tradicionalno moćnom svirkom. Dečki su ove
godine izbacili peti studijski album „Zadnje ljubavno pismo“ koji sadrži singlove objavljene u razdoblju od
2019. do 2022. godine. Bend je prošli mjesec proslavio 13 godina djelovanja pa očekujte žestoku rođendansku svirku koja će ujedno biti i njihov jedini koncert ove ljetne sezone.


Edo Maajka, MC, producent, tekstopisac, hip hop legenda i jedan od omiljenih glazbenika u regiji, nastupit
će uz pratnju DJ-a. Teme kojima se Edo bavi i koje je kroz godine obrađivao u svojim tekstovima aktualne
su i danas, bez obzira radilo se o društvenoj kritici ili intimnim mislima, njegovom vlastitom ili općenito
čovjekovom duhovnom putu. Maajka uvijek sve kaže, iskreno, ogoljeno, bez zadrške. Njegovi live nastupi
su pravi tour de force tijekom kojih na pozornici ostavlja i srce i zadnji atom snage.

Edo je do sada najveće ime koje se pojavilo na Zmajevom, pa nas je zanimalo kako je došlo do te suradnje.
- Već godinama surađujemo s Markom Nemecom (Dostava zvuka) i želja nam je i ranije bila da Edo bude izvođač no bio je bukiran. Drago nam je da je ove godine naš headliner, nadamo se i njemu, kazao nam je Čapka.
Njegov prvi album „Slušaj mater“ ove godine slavi 21. rođendan pa Edo zaokružuje zajednički nazivnik
ovogodišnjeg Zmajeva.


U merch korneru festivalu se pridružuje i „From Zagreb with Love“ – streetwear brend nastao iz ljubavi
prema gradskim ulicama i urbanoj kulturi grada Zagreba.


Lani je Zmajevo posjetilo više od 3.000 ljudi, vidimo se i ove godine na najvećem ljetnom tulumu na zapadu grada!

Komentara 1

PN
pošteni_načelnik
13:56 22.06.2023.

za ove nemam pojma, a ni Edvard nije nešto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije