Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo arhitekata

Na Jelačić-placu žele moderniji Advent

30.11.2013, Zagreb, Trg bana Jelacica - Paljenje prve svijece na advenskom vijencu.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
16.10.2014.
u 09:00

U ponedjeljak će se predstaviti svi radovi i izabrati najbolji prema kojima će se intervenirati u prostor

Skupina arhitekata i studenata Arhitektonskog fakulteta jučer je krenula s interdisciplinarnim radionicama te otpočela s "mozganjem" ne bismo li ove godine imali drugačiji Advent na glavnom trgu.

Do ponedjeljka bi u Društvu arhitekata Zagreba na Trgu bana Jelačića tako trebali osmisliti kojim će intervencijama oplemeniti tradicionalnu priredbu.

–U nastojanju da se aktivno uključi struka u promišljanje prostora Turistička zajednica Grada Zagreba, Koncertna direkcija Zagreb i DAZ organiziraju događaj koji će rezultirati suvremenim, kreativnim i provedivim idejnim rješenjem - rekli su iz DAZ-a, a voditelj radionica Rene Lisac dodao da će se truditi kaotičnom i konzumističkom identitetu Adventa dati drugačiju notu.

Posjetili su ih i gradonačelnik Milan Bandić i direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld, a u ponedjeljak će se predstaviti svi radovi i izabrati najbolji prema kojima će se intervenirati u prostor.

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:04 17.10.2014.

Mogu si misliti kak bu taj moderni Advent izgledal....staklo i beton...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije