Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omni experience

Na istom mjestu možete popiti kavu i pojesti tajlandsku ili meksičku večeru - Zagreb dobio prvi bar za sva osjetila

storyeditor/2022-10-04/PXL_270922_95866111.jpg
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/12
08.10.2022.
u 16:00

Experience bar, koji želi zadovoljiti sva osjetila, ali i postati dnevni boravak kvarta, otvoren je u Sopotu, provjerili smo koji su glavni aduti njegove koncepcije

Zamislite večer u kojoj s društvom možete najprije popiti kavu pa uživati u okusima tajlandske, meksičke ili pak japanske kuhinje, a onda uz koktele i nargilu guštati u koncertu. Sada sve to možete iskusiti na jednom mjestu, u novootvorenom Omni experience baru. Prvi su, kažu, bar u Hrvatskoj u kojem ćete zadovoljiti sva svoja osjetila pa smo i mi onamo zavirili.

Dobra mjesta i izvan centra

Poslovni partneri Dragan Martinović i Vladimir Gržanić prije nekoliko su godina došli na ideju da u svom budućem lokalu žele imati sve, što "omni" i znači na latinskom, i to na jednom mjestu, te ga otvoriti na ne tako tipičnoj lokaciji, u Sopotu, na adresi Turinina 5.

– Činjenicom da pred svoje posjetitelje stavljamo zbilja široku ponudu željeli smo pokazati kako se dobra mjesta mogu nalaziti i izvan centra grada. No više od toga želimo da Omni bude dnevni boravak kvarta – govori Martinović.

U gastroaspektu odlučili su spojiti, između ostalog, tajlandsku, meksičku, japansku, europsku i domaću kuhinju, a razne delicije spremaju kuhari Tonka Roth i Nikola Tomljanović te Tajlanđanin Komsan Sompadee zvani Bas. On je pak osmislio specijalno jelo koje spaja okuse tajlandske, korejske i japanske kuhinje, Omni Twilight sushi, koji se radi od fileta mariniranog lososa omotanog oko riže s dodatkom cheddara rastopljenog brenerom. Taj se specijalitet, naime, ne može kušati ni u jednom drugom restoranu, a porciju od tri komada platit ćete 98 kuna.

A dašak Mediterana u ponudu donose zapečene suhe šljive omotane dalmatinskom pancetom i punjene svježim kozjim sirom te poslužene na umaku od šljiva, za čiju ćete porciju od pet komada izdvojiti 38 kuna. Japanska je delicija Katsu Sando piletina koja stoji 77 kuna, a radi se od japanskog mliječnog kruha, coleslaw salate, dimljenog sira, ukiseljenog luka i paniranog pilećeg filea. Sendvič je poslužen na pikantnoj sriracha majonezi, a kombinacija s tunom stoji 21 kunu više.

Iz Japana je stigla i receptura za bao bunse, tradicionalna parena peciva punjena salatom od jastoga i wakame algama, s dodatkom ikre i crnog sezama. Poslužuju se na pikantnoj majonezi, cijena im je 80 kuna, a za deset manje možete probati i mesnu verziju sa svinjetinom. Nudi se u Omniju i meksički klasik pa ćete za 60 kuna dobiti četiri meka tacosa punjena piletinom mariniranom u ljutom umaku, iceberg salatom, paprikom i mladim lukom. Kao prilog, za 30 kuna možete naručiti i, primjerice, krumpiriće u umaku od dimljenog sira i cheddara posipane sjeckanim mladim lukom.

Pravo osvježenje u ponudi donosi koktel-majstor Kristijan Briješki koji je osmislio recept za Jazzmatazz, dimljeni koktel od viskija, likera od marelica i soka od jabuke. Taj se dim dobiva od zapaljene kore drveta jabuke, a koktelu koji stoji 58 kuna daje poseban šmek. U suradnji s kolegama iz kuhinje osmislio je i Nitoki čija je baza rum, yuzu, odnosno pire od limuna, mandarine i grejpa te sok aronije, a dodatak umak tajne recepture. Njega možete kušati za 55 kuna, a toliko stoje i klasična margarita, koktel od tekile i soka od limete s rubom čaše začinjenim solju i hibiskusom.

Tropsko voće i mentol

Nude se i piva poput Gričke vještice i Zlatnog medvjeda, a za veća društva imaju i specijalne ponude poput boce Jack Daniels'a s četiri Coca-cole koja stoji 590 kuna. Na zatvorenoj terasi možete okusiti i dašak Bosne i Hercegovine, otkuda su stigle nargile, a za 99 kuna isprobati cijeli spektar okusa, primjerice tropskog voća i mentola ili pak kombinaciju dinje i lubenice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije