Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Na inicijativu čitatelja traži se prometno rješenje za V. Ravnice

kvartovska tribina
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
01.04.2014.
u 17:00

Građani na tribini ponudili alternativno rješenje – traže zabranu prometa tegljača i kamiona koji voze do Kraša

U današnjem broju na pitanja čitatelja gradske četvrti Maksimir odgovara Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada. Večernji list idućih će dana nastaviti objavljivati odgovore na pitanja čitatelja.

1. Tegljači i teški kamioni dovoze sirovine u tvornicu Kraš kroz ulicu V. Ravnice. To uništava ulicu, ali i utječe na sigurnost pješaka. Postoji alternativni pravac (obilazak oko Kauflanda) pa predlažem da se Ulicom V. Ravnice zabrani promet teškim kamionima i teretnim vozilima. Je li to moguće?

Dinko Bilić: Sektor za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izvršit će očevid na predmetnoj lokaciji te će se sukladno izvršenoj analizi i uz prethodnu suglasnost MUP-a, PUZ-a, Službe za sigurnost cestovnog prometa pripremiti odgovarajuće rješenje vezano uz zabranu prometa kroz Ulicu V. Ravnice.

2. Kako će biti riješen problem parkiranja u Ulici Dobri dol, Filipovićevoj i na Jordanovačkom odvojku nakon nove regulacije prometa pretvaranjem dvosmjernih ulica u jednosmjerne i korištenjem jednog dijela ulice za nova parkirališna mjesta?

Dinko Bilić: Svjesni smo problematike parkiranja u Ulici Dobri dol i na Jordanovačkom odvojku, no problem je nedovoljna izgrađenost mreže prometnica na promatranoj površini te nedovoljan paritet ulica i njihova sama duljina. Nadalje, ovim vas putem obavještavamo da je ovaj Ured uputio na prethodnu suglasnost MUP-a, Policijske uprave zagrebačke, Službi za sigurnost cestovnog prometa prijedlog izmjene prometne regulacije na dijelu Filipovićeve ulice u kojem se predviđa i obilježavanje površine za parkiranje motornih vozila.

3. U Eisehutovoj ulici (pokraj dijela s Fijanovom) izbočen je šaht. Kada će se to popraviti?

Dinko Bilić: Eisehutovu ulicu održavaju Zagrebačke ceste, prema ugovoru o redovnom održavanju nerazvrstanih cesta na području Zagreba, što podrazumijeva mjere kojima se otklanjaju nedostaci i osigurava tehnička ispravnost nerazvrstanih cesta i cestovnih objekata za sigurno odvijanje prometa. Obavijestili smo ih i o predmetnom problemu te će biti riješen u što kraćem mogućem roku.

>>Za uređenje Bukovačke u 2014. predviđeno je 10 milijuna kuna

Komentara 2

2X
2Xgeneral
22:25 01.04.2014.

A što je s parkiranjem u Bosanskoj ulici, Buconjićevoj ulici, Bulatovoj ulici i Magdićevim stubama - sami centar grada te pogodovanju pojedinim stanarima kućnim prijateljima matana Banbinja????? da se na njihov osobni zahtjev stavljaju stupići na javne površine kako bii dotični drugovi imali konfor življenja puno bolji na račun ostatka zajednice.

2X
2Xgeneral
22:32 01.04.2014.

drug Bilić rekao da nema rješenja! A ima, samo ga on NE ZNA!!! Kako su rješili parkiranje na gornjem gradu iscrtavanjem parkirališta i ispisom registarskih tablica na parkirna mjesta stanara a začudo isti stanar na čiju incijativu se to napravilo ( jer i tamo ima kuću ) ima kuću u Bosanskoj ulici gdje je dobio dozvolu da dva lokala kuće pretvori u graže! Gradovi na zapadu rješili su dozvolom parkiranja samo stanarima na KRITIČNIM mjestima centra grada!!! drug Miki ima puno redara koji to lako mogu kontrolirati a i sada će ih zaposliti još pedesetak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije