Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Na Dubečkoj cesti automobili jure, građani traže uspornike

30.03.2015., Zagreb - Prometni uspornik, popularno zvan lezeci policajac.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
22.08.2015.
u 12:58

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Mirsolav Miličević poručio je da će izaći na teren i vidjeti što se može učiniti

Dubečka cesta na kojoj se nalazi Osnovna škola Antuna Mihanovića svakodnevna je opasnost za učenike. Tako tvrdi čitatelj Ante Markić koji nam je prijavio jednu od nesigurnih lokacija za školarce na zagrebačkim prometnicama u sklopu Večernjakove akcije za sigurnost najmlađih u prometu.

– Cesta od okretišta tramvaja do škole je nepregledna, automobili jure, a ležeći policajci nisu postavljeni – rekao je Ante Markić čiju smo primjedbu potom proslijedili nadležnima.

Sigurnost najmlađih sudionika u prometu jako nam je bitna. Upravo se područje oko Osnovne škole Antuna Mihanovića intenzivno uređuje posljednjih godinu dana. Stoga ćemo razmotriti i postavljanje ležećih policajaca na Dubečku cestu.

Već ćemo idući tjedan izaći na teren i vidjeti što se može učiniti – rekao je Miroslav Miličević, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava. Napomenuo je i kako svi ostali građani koji imaju slične prijedloge, mogu poslati svoje molbe u Vijeće gradske četvrti i one će biti razmotrene.

A lokacije na zagrebačkim prometnicama u blizini škola i vrtića gdje su ugroženi oni najmlađi zbog nepreglednosti, neprilagođene brzine vozača, loše signalizacije ili nepostavljanja uspornika i dalje možete slati i u Večernji list na mail gradska@vecernji.net ili na broj 01 63 00 455. Sve ćemo prijave proslijediti nadležnima te apelirati da interveniraju, a njihove odgovore objavit ćemo u Večernjem listu. 

Komentara 10

Avatar lvan12
lvan12
13:50 22.08.2015.

Zašto s ležećim policajcima kažnjavati sve sudionike u prometu tako da se svima unistava podvozje auta, zbog kocenja i ubrzanja trosi vise goriva i emitira vise CO2...? U normalnom svijetu se postavljaju kamare za nadzor brzine i kaznjava se samo one koji prekorace brzinu.

Avatar davcro
davcro
21:24 22.08.2015.

Zašto se ne bi recimo po Zagrebu uklonio asfalt i sve popločilo ležećima pa da samo po njima vozimo mislim da bi to bilo pravo riješenje, a ja sam već naručio sebi gusjeničara iz rusije za vožnju po divljim terenima čekam da mi stigne

Avatar davcro
davcro
21:22 22.08.2015.

Najbolje uklonite asfalt tako da se samo po ležečima vozimo, čemu bezveze stavljati asfalt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije