Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Tuškancu

Na 1. festivalu palačinki pripremale su se i one bez jaja i mlijeka

16.04.2016., Zagreb - Na platou Tuskanac odrzan 1. zagrebacki festival palacinki. Na festivalu je odrzana i humanitarna akcija Tisucu palacinki za djecu gdje su palacinke pripremale i osobe iz javnog zivota. Dio prihoda odlazi za Udrugu hipoterapeuta i Ce
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
18.04.2016.
u 15:00

Jučer su se u jedenju palačinki posjetitelji i natjecali

Miris palačinki proteklog je vikenda na igralište iznad garaže na Tuškancu privukao mnoštvo Zagrepčana.

Doslovce. Redovi na 1. zagrebačkom festivalu palačinki bili su toliki da su posjetitelji čekali i po deset minuta kako bi naručili palačinku po svojem ukusu. A bilo ih je svakakvih. Od malenih debljih, pripremljenih prema nizozemskoj recepturi koje nazivaju Poffertjes preko “francuskih” do klasičnih s domaćim džemom od malina, aronije, kupina... Svoje su proizvode nudile zagrebačke palačinkarnice, među kojima i Milky Whey, poznata po divovskim palačinkama od dva kilograma, a svoje palačinke bez jaja i mlijeka, s malo kurkume, pekla je i Nada Maljković za štandom trgovine “Hrvatske divote”.

– Najviše se prodaju slane palačinke, i to one koje punimo šunkom i sirom, ali i one s domaćim šparogama iz Istre – ispričala je gospođa Nada, koja je ipak najpoznatija po svojim fritulama. Najmlađi su se mogli igrati u zabavnom parku, sudjelovati na znanstvenim radionicama i onima kreativnim s ekološkim temama, a u subotu su poznati glumci, pjevači i sportaši u sklopu humanitarne akcije pomogli prikupiti novac za hipoterapiju i terapijsko plivanje prodajom čak tisuću palačinki. Jučer su se u jedenju palačinki posjetitelji i natjecali.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:57 19.04.2016.

U nedjelju nešto iza 13 sati, nažalost ni traga belgijskim, francuskim (a ni američkim) palačinkama. Jedino najobičnije palačinke punjene otrovima poput Nutelle, Kinerlade, slastičarskih želiranih smjesa s okusima višnje, jabuke i sl. Sve u svemu, najave i stvarno stanje u u potpunom neskladu. Mislim da je i mjesto promašeno; plato na kojem je inače Fričevanje, bio bi odličan izbor. Napokon, niti raskopan grad bez tramvajskog prometa preko Trga, nimalo nije poboljšao situaciju. Šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije