Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stavovi Velikogoričana

Mladi žele koncerte, bazen, ali i trgovine

19.08.2011.,Velika Gorica - Ljetne vrucine su se vratile u grad. Temperature su presle preko 30 stupnjeva. Na glavnom gradskom trgu ljudi se rashladjuju uz fontanu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakuš/Pixsell
08.03.2015.
u 13:45

Mladi u fokusu projekt je koji će pokušati saznati što nedostaje mladima u Gorici te, u skladu s time, pokrenuti program djelovanja za mlade. Anketiranje počinje u ponedjeljak

Bazeni, trgovački centri, mjesta za izlaske, ali i koncerti, predstave te općenito kulturni događaji ono su što, kako sami priznaju, nedostaje mladim Velikogoričanima. Za sve što im treba, govore, idu u Zagreb pa hvale dobru povezanost svoje Gorice s gradom kojem gravitiraju, a voljeli bi, kažu, da ne moraju ipak stalno putovati na "svim mladima dobro znanoj relaciji".

Privući da ostanu

– Iskreno, za sve sadržaje odabirem Zagreb. Žao mi je, doduše, što nekad Gorici ni ne dam priliku. Znam da ovdje u kinu isto zna biti dobrih filmova, ali ja i dalje radije na filmsku večer odem u Zagreb - rekla je osamnaestogodišnja Tihana Leder. A kako bi u Goricu doveli nove sadržaje te privukli mlade da ostanu u svom gradu, u sklopu projekta Mladi u fokusu priprema se Program djelovanja za mlade.

–Od ponedjeljka krećemo s anketiranjem mladih iz Gorice i prigradskih naselja. Ispitat ćemo skupinu starosti od 15 do 29 godina, a od njih želimo saznati što ih muči oko života u njihovu gradu - objasnila je Mirna Gajski Jolić, voditeljica projekta Mladi u fokusu kojeg provodi Grad Velika Gorica, Udruga Gas i Savjet mladih Velika Gorica, a zajednički ga financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih te Velika Gorica.

Kako je rekla Gajski Jolić, ispitat će se stavovi 560 mladih ljudi, a na temelju dobivenih rezultata donijet će se novi program djelovanja za mlade, a, istaknula je voditeljica projekta, postoji i nada za otvaranjem svojevrsnog prostora za mlade koji bi im pružao sadržaje koji ih zanimaju.

Zagrepčani bi došli njima

– Svaka aktivacija dobro dođe. Sad i u Velikoj Gorici ima puno studenata i uopće ne bi bilo loše da oni, primjerice, otvore neki klub u kojem bi se moglo zabavljati, možda igrati šah ili organizirati neke koncerte - smatra Damjan Bundalo. On, baš kao i njegova sugrađanka Tihana Leder, uglavnom i obveze i zabavu obavljaju u Zagrebu, a kako kaže, jedna od ključnih stavki koje olakšavaju život mladima iz Gorice jest činjenica da vožnja autobusom do Zagreba traje svega dvadesetak minuta.

I dok mladi iz Gorice uglavnom žele više sadržaja, po što odlaze u Zagreb, njihovi vršnjaci iz Zagreba rado bi svoj grad zamijenili mirnoćom upravo Gorice. –Zagreb je ionako prenapućen. Neka kućica, dvorište i uživancija u miru s prijateljima - razlozi su zašto bi Ante Jakić iz Novog Zagreba volio živjeti u Velikoj Gorici.

>>Centar Velike Gorice pretvorit će u šetnicu, a vozila protjerati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije