Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muzej grada zagreba

Milku Trninu može se vidjeti sve do 16. ožujka

Milka Trnina
Foto: Muzej grada Zagreba
1/2
05.03.2014.
u 10:04

Trajanje izložbe o opernoj divi Milki Trnini produljeno zbog velikog interesa, a može se razgledati 250 izložaka, od fotografija i plakata te memorabilija do originalnih kazališnih kostima

Zbog velikog interesa posjetitelja, izložba “Milka Trnina – svjetska operna diva” produžit će se u Muzeju grada Zagreba do nedjelje, 16. ožujka. Izložbu čini 250 izložaka (fotografije, plakate, kazališne objave, memorabilije i osobne predmete), a prethodila joj je izložba koju je Muzej grada Zagreba 2006. godine održao u Royal Opera House u Londonu, u povodu 100. obljetnice posljednjeg Trninina nastupa u Londonu.

Od interesantnijih izložaka su četiri originalna kazališna kostima M. Trnine – za ulogu Elizabeth u Wagnerovoj operi Tannhäuser, plašt za naslovnu ulogu Puccinijeve Tosce, crni kostim za ulogu Tosce, te kostim za ulogu Izolde.

>>150. obljetnica rođenja Milke Trnine: Josipović među kolegama glazbenicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije