Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRTNICI

Marasov program za pečenje bureka i pizza

'28.03.2012., Zadar - Ministar poduzetnistva i obrta Gordan Maras prezentira program ministarstva te putuje po Zadaskoj zupaniji. Tom prilikom navratio je i u poduzetnicku zonu u Policniku. Photo: Zel
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
06.04.2012.
u 21:10

Stručno osposobljeni lakše će do posla, a nakon majstorskog ispita mogu otvoriti i vlastiti biznis

Iako neki mediji ovih dana \"duhovito\" pišu kako se ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u prvih 100 dana \"bacio na ozbiljan posao\", potpisujući i program ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje priprematelja bureka i pizza, u Hrvatskoj obrtničkoj komori kažu kako to nije nikakva izmišljotina novoga ministra.

Dapače, prema Zakonu o obrtu, resorni ministar svake godine potpisuje programe ispita za stručno osposobljavanje za 25 \"jednostavnijih\" zanimanja, među kojima su, uz priprematelja bureka i pizza, i armirač, pečenjar, brusač alata, cvjećar, pripremač jednostavnih jela i slastica, poslužitelj jela i pića... čak i skupljač gljiva, što građanima daje mogućnost nastavka školovanja i veće šanse za posao, a nakon polaganja majstorskog ispita i otvaranje vlastita biznisa, kazao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Komentara 42

YO
yodahr007
21:56 06.04.2012.

To mu je dizač tegova kao ministar prosvete priredio.Bože koja smo mi zemlja!

UK
Ugo Kajvez
22:07 06.04.2012.

\"Marasov program za pečenje bureka i pizza\" . --------------------------------------------------------------- . Uahahahahahahahaha ................ e sad VL, čestitam Vam !!! .................. orginalan naslov !!! . Credit is given where credit is due, ................. i VL sad ga zaslužjete ........ (pohvalu) .....

OB
-obrisani-
21:45 06.04.2012.

maras iz zvjezdanih staza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije