Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opijanje

Maloljetnički alkoholizam raširen i zbog neznanja roditelja

pice
VL FOTO
20.09.2011.
u 13:00

43% roditelja ima problema kad pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, a njih čak 95% želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije.

Alkoholizam među mladima, pa čak i samo devet godina starom djecom, rastuća je pojava i sve više puni statistike Ministarstva unutarnjih poslova, a o njegovoj će se prevenciji više razgovarati i na predstojećim besplatnim radionicama “Pokažite im put”.

Radionice su u prvom redu namijenjene roditeljima maloljetnih konzumenata alkohola, ali i svima koji žele informacije o zakonskim i zdravstvenim rizicima maloljetničke konzumacije alkohola te konkretne savjete kako razgovarati s djetetom o konzumaciji alkohola ili kako naučiti dijete da se odupre pritisku vršnjaka.

Istraživanje provedeno u sklopu kampanje "Pokažite im put“ pokazalo je da 43% roditelja ima problema kad pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, a njih čak 95% želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije. Roditelji će imati i priliku podijeliti međusobna iskustva i razmišljanja te postaviti pitanja raznim stručnjacima. 

Edukativnu kampanju "Pokažite im put“ pokrenuo je Carlsberg Croatia s partnerom projekta Mercatorom i uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra Grada Zagreba te Savjetovališta Luka Ritz. Radionice će se održati dva četvrtka zaredom, 22. i 29. rujna 2011. od 18 do 19.30 sati u prostorima Mercator centra

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

MR
mirjana radaslic
23:41 20.09.2011.

većina roditelja ima problema sa postavljanjem granica svojoj djeci,pogledajte kada djeca izlaze van i kada i kakvi se vraćaju kući,tko je za to kriv-prvenstveno odgoj u obitelji,a djelomično institucije društva

VI
Vito
08:04 21.09.2011.

43% roditelja ima problema kad pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, Može li netko ovdje objasniti kako pijani roditelj može djetetu zabraniti piti alkohol? Može li netko ovdje objasniti kako se uopće netko može jadati zbog maloljetničkog alkoholizma kadad policija koja vidi djecu s bocama alkohola ispred ministarstva vanjskih poslova, Vrhovnog suda republike Hrvatske, Županijskog suda republike Hrvatske, Brazilske, Danske, Francuske, Japanske ambasade na zagrebačkom Zrinjevcu ne ragira? Nije li to dovoljan dokaz da državu objektivno nije briga za budućnost Hrvatica i Hrvata, već dasamo fomalno pravno sudjeluje u \"prevenciji\" kako bi stranci imali dojam da se država\"bori pritov maloljnetničkog alkoholizma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije