Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove prostorije

Mali pacijenti sad imaju fizikalnu terapiju u uređenom prostoru

30.12.2014., Zagreb, Prilaz Gjure Dezelica 79 - Otvorenje novouredjenog prostora za fizikalnu terapiju Klinike za djecje bolesti Zagreb.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
01.01.2015.
u 19:32

Malen i neadekvatan podrumski prostor u Klaićevoj 16 zamijenili su novim i tri puta većim, koji ima i parkiralište

Gotovo sto pacijenata dnevno moći će djelatnici Klinike za dječje bolesti Zagreb pregledati u novim prostorijama za fizikalnu terapiju.

Radit će u dvije smjene u prostoru veličine 150 četvornih metara u Prilazu Gjure Deželića 79, koji je u vlasništvu grada i jedne privatne osobe.

– Tri puta je to veći prostor nego u Klaićevoj 16. Plaćat ćemo i mjesečni najam od 7500 kuna. Opremanje je vrijedno 250.000 kuna, od čega smo primili 145.000 kuna donacija, a ostalo bismo trebali financirati iz vlastitih prihoda, premda očekujemo još jednu donaciju koja bi pokrila tu razliku – rekao je ravnatelj bolnice Osman Kadić. Tako je 75.000 kuna donirao McDonald's, 50.000 kuna tvrtka B. Braun te 20.000 kuna tvrtka MEDiLAB.

Donaciju su uručili i roditelji okupljeni u Udrugu za pomoć oboljelima od malignih bolesti Phoenix. Fizikalnu terapiju djeca su dosad obavljala u vlažnoj podrumskoj prostoriji od pedesetak kvadrata, a nakon poplave u rujnu, sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja privremeno je obustavila uporabu radnih i pomoćnih prostorija ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u dotadašnjem prostoru u sklopu klinike.

Nove prostorije imaju i parkiralište, što je veliko olakšanje za roditelje koji su morali zaustavljati promet ispred bolnice ne bi li ostavili djecu što bliže.

– Zbog neadekvatnih prostora morali smo koristiti druge bolnice i odjele. Ovako jedan multidisciplinarni tim poznaje i vodi svakog pacijenta kroz liječenje – rekla je majka Ljiljana Vuletić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije