Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
centar za darovite

Mali izumitelji sad imaju svoje mjesto

'roboti02_gra_101013'
''
11.10.2013.
u 17:00

Djeca će slagati svoje robote, a prvo će se pozabaviti pametnom kućom

Maleni Juraj oduvijek je konstruirao čudnovate aparate. Iako sada ima osam godina, već gotovo šest godina svaki dan sine mu ideja za novi izum. Sposobnost da od onoga što nađe u kući konstruira novi stroj ponukala je njegovu majku da potraži vodeće profesore robotike i fizike kako bi potaknula njegovu darovitost.

– Darovita djeca su potencijalno najkorisniji članovi društva. U koje se, nažalost, često uopće ne ulaže. Tražeći neki program gdje bih mogla upisati Jurja, shvatila sam da nemam gdje. Stoga smo lani pokrenuli radionice za male znanstvenike, istraživače, izumitelje, robotičare i genijalce, a sada pokrećemo nama najdraži projekt – centar za male izumitelje za djecu od sedam do 11 godina – kazala je voditeljica radionica i budućeg centra Željka Babić. Svoja vrata otvaraju 14. listopada u Zumbulskoj 25, a u program će se uključiti i Paolo Zenzerović, predsjednik Hrvatskog društva za edukacijsku tehnologiju, nagrađivani inovator. U sklopu Centra složili su i mali robotski laboratorij u kojem će djeca moći slagati robote, a prvi projekt kojim će se pozabaviti je pametna kuća, koju je osmislio upravo osmogodišnji Juraj, a znanstvenici su našli način kako ga realizirati.

– Kasnije ćemo je nadograđivati solarnim panelima, a sada tražimo sponzore kako bismo djeci omogućili sudjelovanje uz što prihvatljiviju cijenu – kazala je Babić te dodala da je zasad mjesečna cijena po djetetu 350 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije