Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupština

Lupanjem po klupama prekinuli Bandića i odbili skuplje vrtiće

skupština (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/7
04.05.2011.
u 14:26

Zastupnici su odbili zahtjev gradonačelnika Milana Bandića da odustanu od odluke po kojoj bi se vrtići plaćali po "starom modelu" (200 kuna za jaslice, 400 kuna za vrtić).

Zastupnici u Skupštini, očekivano, odbili su zahtjev gradonačelnika Milana Bandića da odustanu od odluke po kojoj bi se vrtići plaćali po "starom modelu" (200 kuna za jaslice, 400 kuna za vrtić, op.a), a prije kraja izvanredne sjednice zastupnici su lupanjem po klupama prekinuli Bandićev govor. On je, odgovarajući na repliku Viline Šincek Pećanić da je Skupština prihvatila socijalni program s povlasticama za besplatni prijevoz, govorio s ironijom u glasu.

– Morali smo malo zeti drugima da bi vama dali. Je l' me sad razmete? Znam ja da biste vi htjeli da svi umirovljenici imaju besplatno, ali ja moram misliti na sve kategorije građana – sarkastično joj se obraćao Bandić, na što je ona zamolila Borisa Šprema, predsjednika Skupštine, da je zaštiti.

Šprem je kazao da ne može jer joj gradonačelnik ima pravo odgovoriti, a zastupnici su "uskočili" lupanjem šakama po klupama. Šprem je na to zamolio Bandića da nastavi govoriti, ali drukčijim tonom.

– Oni lupaju, a mene opominjete? – prosvjedovao je gradonačelnik.

– Ne mogu zastupnike, i mene će izbaciti – požalio mu se Šprem.

– A nije ni vama lako – sažalio se gradonačelnik.

– Ovi neartikulirani udarci podsjećaju me na srednju Afriku i ne znam koje pleme, a ne na drugi parlament u državi. Prevedite mi taj jezik – poručio je zastupnicima Bandić.

Ponovljena sjednica o odluci kojom se određuju cijene vrtića poslužila je kao arena za politička prepucavanja. Radimira Čačića (HNS), koji je u ovom sazivu skupštine za govornicu izašao tek drugi put kako bi se referirao na svoju kolegicu Moranu Paliković Gruden (HNS), koja je Bandiću prigovorila da se zastupnicima obraća kao profesor kojemu su oni učenici, i kazao da je "skoro nemoguće da se gradonačelnik obraća profesorski" te podsjetio je da su skupa četiri godine vodili grad.

Bandić je zaključio da će, ako ni po čemu drugome, u povijest ući kao čovjek koji je ujedinio cijelu Skupštinu i uspio postići da Danira Bilić i Radimir Čačić misle isto. Nakon ponovljene odluke Skupštine kojom se cijene vrtića žele vratiti na staro, Bandić će je u roku osam dana poslati Ministarstvu uprave koje će odlučiti koja je odluka zakonita.

– S obzirom na situaciju, očekujem da se ministarstvo očituje u roku od osam do petnaest dana – kazao je Šprem.

Komentara 60

VA
vatra
15:08 04.05.2011.

oni koji su do prije godinu dana virili Bandiću iz šupka su najveći njegovi protivnici. oni koji su glasali za njega 10 godina takođe. a to je isti čovjek. jadno je to

DE
Deprimirani
14:44 04.05.2011.

g Bandiću!! Na izbore!! Da Vas maknemo i iz Zagreba! Sami ste to rekli, pa sad održite obećanje! Izvadite krmelj iz očiju i osvjestite se! Takav klipan kao Vi je na opću sramotu Zagrebu!!

MA
margaritas
22:14 04.05.2011.

cacic u zagrebackoj skupstini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije