Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi s natječajem

Loše vijesti za Tomaševića: Milijunski projekt se usporava, doznali smo razloge

Zagreb: Tomašević predstavio aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/8
28.02.2024.
u 09:00

Za posao izrade izvedbene dokumentacije za ulaganja u vodovod i kanalizaciju javile su se dvije zajednice ponuditelja

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave nedavno je zaprimila žalbu na natječaj za izradu izvedbene dokumentacije Projekta Zagreb. Riječ je o pothvatu koji se odnosi na ulaganja u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu metropole, a provodi ga Holdingova podružnica Vodoopskrba i odvodnja (ViO).

Naime, uz odabrane projektante, za posao se javila i zajednica ponuditelja od četiri tvrtke, koju predvodi zagrebačka tvrtka Hidroprojekt-ing, a iz nje su uputili žalbu na rezultate natječaja teškog 1,6 milijuna eura. U zapisniku o pregledu i ocjeni dviju pristiglih prijava objašnjava se kako će posao obavljati zajednica od sedam ponuditelja na čelu s riječkom tvrtkom Hidrotech jer su dostavili dokumentaciju koja u potpunosti zadovoljava uvjete natječaja i koja je prema ekonomskom kriteriju ocijenjena najpovoljnijom.

08.01.2023., Zagreb - Na krizanju Koranske i Koturaske ulice puknuo je lokalni vodovod a u blizini u Savskoj cesti voda se izlila iz magistralnog voda Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zadaci odabranih, kako smo ranije pisali, bit će da, među ostalim, analiziraju svu papirologiju Projekta Zagreb te, uz njezinu novelaciju, izrade izvedbeni projekt i elaborat privremene regulacije prometa te dokumentaciju o nabavi za radove na pročistaču. A iako se on sastoji od 27 zasebnih projekata, podsjetimo također, u natječaju je naveden 21 zahvat u dva segmenta.

Ulaganja u odvodnu mrežu predviđaju gradnju kanala i kolektora te rekonstrukciju sustava u ukupnoj duljini od 220 kilometara. Prema troškovniku, tu spada, među ostalim, uređenje sanitarnih kanala u Donjem Stupniku i gradnja sustava odvodnje u Sesvetama. U naseljima Odra, Hrašće, Mala Mlaka i Veliko Polje, primjerice, rekonstruirat će se sabirni kanali, a radit će se i nivelacija dokumentacije za kolektor produžene Islandske ulice u Novom Zagrebu.

Druga komponenta je vodoopskrba s ulaganjima u uvođenja tzv. “nultih zona” s ciljem optimalizacije troškova pogona i smanjenja gubitaka, kao i širenje distributivne i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže od 24 kilometra. U tom segmentu radit će se na sustavima u Hercegovačkoj i Budimskoj ulici u Sesvetama, a na pojedinim potezima u četvrti planiraju se i zahvati na magistralnom cjevovodu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:17 29.02.2024.

Nije losa vijest za Tomasevica nego za zagrebcane.Mozemo, i onako niti zna ,niti je zbog toga dosa na vlast da nesto napravi nego mu je bitno jedino ideologija...imitivna,zaostala ,nazadna ju ideologija.Nazalosz nisu ni zagrebcani puno bolji kad su doveli ovo..lo na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije