Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na prvi možete večeras

Ljubitelji klasike ovog tjedna moraju svratiti do Klovićevih dvora jer spremaju se tri velika koncerta

Aljoša Jurinić
Priredba studio
29.08.2023.
u 09:15

Tri virtuozna umjetnika pripremila su bogat program te će se predstaviti kroz jedinstveni glazbeni stil i interpretaciju

Ovog tjedna na Sceni Amadeo održat će se tri sjajna koncerta, a nastupit istaknuti glazbenici - pijanist Aljoša Jurinić, gitarist Petrit Ceku i violinist Mak Grgić. Svaki od ovih umjetnika predstavit će svoj jedinstveni glazbeni stil i interpretaciju u Klovićevim dvorima. 

 Aljoša Jurinić na klaviru će večeras u 20.30 očarati publiku djelima Chopina. Inače, Jurinić je svoj najveći međunarodni uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije  i Nagrada Ivo Vuljević Nastupao je kao solist i uz pratnju orkestra na renomiranim pozornicama kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Musikverein u Beču, Salle Cortot u Parizu...


>>VEZANI ČLANCI: 


Zadnji dan kolovoza rezerviran je za hvaljenog Petrita Çeku koji će gitarskim virtuozitetom stvoriti magično iskustvo pod nazivom Bach i Barrios Featured. Petritova izuzetna osjetljivost i izražajnost privukli su publiku diljem svijeta. Izveo je mnoge recitale, te bio solist uz simfonijske orkestre poput Baltimore Symphony, Calgary Philharmonic, Czech Chamber Philharmonic, Daejeon Philharmonic, State Hermitage Orchestra iz St. Petersburga, Pannon Philharmonic i Zagrebačke filharmonije. Redovito surađuje sa Zagrebačkim solistima, te je osnivač Gitarističkog tria Elogio, osnovanog 2008. godine.

Mak Grgić predstavit će se izvedbom Noć na Gornjem gradu ove subote. Album je to koji je nastao u suradnji sa skladateljem Zoranom Krajačićem, a nominiran je u kategoriji "Najbolji solistički album klasične instrumentalne glazbe". Krajačić i Grgić tako su se našli među pet najboljih na svijetu u toj kategoriji. 

>>VIDEO: Legenda Zvezde i Manchestera u Splitu: 'Tu sam uvijek sjajno dočekan'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije