Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program do nedjelje

Ljeto u Dokukinu starta uz Palače užitka i Škorpionovo uskrsnuće slavnog Kennetha Angera

Foto: Dokukino KIC
1/5
23.06.2023.
u 16:07

Na programu će se također naći i dva filma iz programa 16. Subversive Film Festivala, pobjedničko "Suho tlo u plamenu" te "Plaža Enchaquirados"

Programom Palače užitka Kennetha Angera, posvećenom nedavno preminulom doajenu američkog eksperimentalnog filma, ovog vikenda počinje Ljeto u Dokukinu KIC. Program počinje danas u 19 sati projekcijom Angerova dva iznimno utjecajna kratkometražna filma, "Škorpionovo uskrsnuće" koji tematizira nadnaravnu ljubav između muškarca, njihovih motora i kožnjaka, te psihodeličnu "Inauguraciju Palače užitka" izvedenu iz jednog od dramskih rituala čuvenog Aleistera Crowleyja.

U sklopu Restartovog Dokumentarnog ljeta, danas, sutra te u nedjelju, od 21 sat moći će se pogledati i film "Miúcha: Glas bossa nove" koji daje uvid u život i djelo jedine umjetnice koja je skladala, snimala i nastupala sa zlatnim dečkima tog glazbenog pravca s pomoću ekskluzivnih 16mm kućnih filmova, dnevnika, pisama i osobnih glazbenih snimki pjevačice i njezinog supruga, João Gilberta. 

VEZANI ČLANCI: 

Na programu će se također naći i dva filma iz programa 16. Subversive Film Festivala, pobjedničko "Suho tlo u plamenu", čudesnu dokufikciju Joane Pimente i Adirleyja Queirósa o buntu, ilegalnoj prodaji nafte te tajanstvenim motociklistima, prikazat će se sutra u 18, a u nedjelju u 19 sati moći će se pogledati i "Plaža Enchaquirados", u režiji Ivána More Manzana, o trans ribarici-barmenici i sredini u kojoj se rodna i seksualna fluidnost baštine još od davnina. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije