Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klasici pod vedrim nebom

Ljetnu pozornicu Tuškanac otvaraju poluautobiografski "Amarcord" i kultni "Diplomac"

Foto: Ljetna pozornica Tuškanac
1/3
26.06.2023.
u 15:16

Projekcijom talijanskog klasika "Amarcord", nagrađenog Oscarom za najbolji strani film, redatelja Federica Fellinija, obilježit će se i njegova 50. obljetnica

Kultni filmovi "Diplomac" i "Amarcord", kao zagrijavanje za kolovoški program Film u šumi, prvi će se naći na programu Ljetne pozornice Tuškanac. Na jednoj od od najljepših zagrebačkih kulturnih lokacija na otvorenom projekcije organizira Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, a pod krošnjama tuškanačke šume sutra, od 21.30 uživat će se u talijanskom klasiku "Amarcord", redatelja Federica Fellinija. 

Drama iz 1973. inspirirana je redateljevim odrastanjem u Riminiju 30-ih godina prošlog stoljeća, nagrađena je i Oscarom za najbolji strani film, a projekcijom na Tuškancu obilježit će se njegova 50. obljetnica. 

VEZANI ČLANCI: 

Dan kasnije na rasporedu će se naći i "Diplomac", kultna komedija Mikea Nicholsa o Benjaminu Braddocku, friško diplomiranom mladiću koji se po povratku sa studija upliće u komplicirani ljubavni trokut sa zavodljivom prijateljicom njegovih roditelja, gospođom Robinson. 

Veliki komercijalni uspjeh filma pomogao je etablirati struju novog Hollywooda, jedno od kreativno najuspješnijih razdoblja američke kinematografije, od Dustina Hoffmana napravio je međunarodnu zvijezdu i zaštitno lice čitave generacije, a Mikeu Nicholsu donio je Oscara za režiju. Glazbu koju potpisuje folk-rock duo Simon & Garfunkel, a koja uključuje pjesme Sound of Silence, Scarborough Fair i nezaboravnu Mrs. Robinson, i danas se često čuju na radijskim stanicama. Film je snimljen prema istoimenom romanu Charlesa Webba iz 1963. godine, koji također ove godine ima 50. obljetnicu.

VEZANI ČLANCI: 

Organizatori napominju kako se za projekcije može iskoristiti i važeći Kinotekin filmski pokaz, a tijekom srpnja na Tuškancu će se moći uživati i u programu festivala Fantastic Zagreb, Reviji europskog filma, ljetnom izdanju ZagrebDoxa, filmovima u distribuciji Zagreb film festivala, a mjesec će tradicionalno zaključiti Motovun.

GALERIJA Životna priča Clinta Eastwooda je poput filma: 'Zaradio sam svaku mrvicu kruha koju sam pojeo'

1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije