Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Slušajte zvukove'

Liječnici i sestre i izvan bolnice pomažu svojim pacijentima

Zagreb: Udruga Jedra održala konferenciju uoči Svjetskog tjedna idiopatske plućne fibroze
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
22.09.2017.
u 11:58

Svjetski tjedan idiopatske plućne fibroze udruga Jedra i Hrvatski biciklistički savez obilježit će organiziranjem biciklističke utrke

Udruga za pomoć oboljelima od raka pluća Jedra uz podršku Hrvatskog torakalnog društva i Hrvatske komore medicinskih sestara nizom akcija od 16. do 24. rujna uključila se u obilježavanje Svjetskog dana idiopatske plućne fibroze pod sloganom “Slušajte zvukove IPF-a”.

Tako u nedjelju u parku Dotrščina s početkom u 10 sati, zajedno s biciklističkim savezom, organiziraju utrku. Udruga Jedra, čija je predsjednica magistra sestrinstva Sandra Karabatić, prikupila je i Ministarstvu zdravstva proslijedila 300 potpisa pacijenata za provođenje Deklaracije o toj bolesti.

Zagreb: Udruga Jedra održala konferenciju uoči Svjetskog tjedna idiopatske plućne fibroze
1/6

Predstojnik Klinike za plućne bolesti, akademik Miroslav Samardžija rekao je:

– Ovu bolest je teško prepoznati. Nažalost, nije izlječiva, no može se usporiti novim lijekovima i zdravijim stilom života. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije