Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Lažni kontrolor "operira" po tramvajima i uzima novac

Lažni kontrolor
ZET
02.07.2010.
u 17:04

Spretnog varalicu zetovci jučer nisu uspjeli locirati, potraga je počela u Prečkom i nastavila se u nizu tramvaja, a uključila se i zagrebačka policija.

Viđen je u 14-ici, ide prema gradu! Pratite ga... Užurbanost u glasu mogla se osjetiti dok su si ZET-ove ekipe jučer dojavljivale najnovije informacije o lažnom kontroloru koji zadnjih dana operira tramvajima.

I građani dojavljivali

U jednoj od ekipa bili smo i mi. Akcija je počela u Prečkom i preselila se do Savskog mosta. Tamo smo uz cestu ugledali muškarca koji je opisom odgovarao varalici. Potrčali smo, prišli mu, a glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić, u čijoj smo ekipi bili, zamolio ga je iskaznicu... No, bio je to stvarni zaposlenik ZET-a . Nakon isprike, krenuli smo dalje u potragu. Na Savskoj cesti ušli smo u 14-icu, sišli kod Vukovarske i presjeli na sedmicu. Pomno smo pogledom pretraživali, ali varalicu nismo ugledali, a više sreće nisu imale ni ostale ekipe.

Stoga, građani, oprez! Ukoliko vam priđe nepoznati muškarac, odjeven u ZET-ovu uniformu i samo s blokom u ruci, zatražite ga iskaznicu.

– Kontrolor ZET-a prije provjere karata putniku se mora identificirati službenom iskaznicom, a valjanost karte provjerava elektroničkim uređajem – poručuje Tomislav Jurić, dodajući da su već zaprimili više poziva građana koji su upozorili na lažnog kontrolora.

U potrazi i policija

Varalica "operira" po cijelom gradu, od Prečkog do Borongaja, pa čak i u zoni besplatnog prijevoza, oko Trga bana Josipa Jelačića. Vozi se u novim tramvajima, očito nesvjestan činjenice da baš ti tramvaji imaju kamere, koje su ga i uhvatile u akciji. Nepoznanica je koliko je dosad putnika prevario i pritom zaradio. A zanimljivo je pitanje i gdje je nabavio uniformu. U ZET-u kažu da taj čovjek kod njih nije radio kao kontrolor.

– Upozoravamo putnike da novac ili dokumente ne daju osobama koje nemaju jasno vidljivu službenu ispravu, a posumnjaju li u njezinu vjerodostojnost, neka se jave na telefon 0800 200 060 – poziva Zagrepčane na suradnju glasnogovornik ZET-a. U potragu se uključila i policija, a ZET je također pojačao kontrolu.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar commentator
commentator
20:50 02.07.2010.

-zagrebbbb- ali ti se pošteno voziš i uredno plačaš karte ili pokaz....

SA
sargu123
20:14 02.07.2010.

Elektrošoker je zgodna spravica , onako , da ti se nađe pri ruci !

OB
-obrisani-
19:59 02.07.2010.

neka naiđe na mene, neče mu ni sva policija pomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije