Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko srce Zagrepčana

Kuća nade u Gajnicama otvara vrata ukrajinskim izbjeglicama: Već sutra ćemo zbrinuti jednu obitelj

Foto: Kuća nade
1/2
27.02.2022.
u 20:57

Dragi Gajničani, za informacije, skrb, pomoć i podršku izbjeglicama iz Ukrajine kroz Kuću nade javite nam se preko društvenih mreža ili elektronskom poštom. Hvala vam! - poručujuju iz Kuće nade

Kuća nade u Gajnicama, koja služi kao mjesto susreta i suradnje, pružanja pomoći i podrške marginaliziranim i ranjivim društvenim skupinama, djeci, mladima i generaciji treće životne dobi, otvorit će svoja vrata ukrajinskim izbjeglicama. Poručili su to na svojoj službenoj Facebook stranici. 

- Kuća nade se otvara za izbjeglice iz Ukrajine! Već sutra ćemo zbrinuti za jednu cijelu obitelj sa osam članova, koja je na putu sa sela, tik do Ruske granice, za Zagreb. Dragi Gajničani, za informacije, skrb, pomoć i podršku izbjeglicama iz Ukrajine kroz Kuću nade javite nam se preko društvenih mreža ili elektronskom poštom. Hvala vam! - poručujuju iz Kuće nade.

Kuća nade smještena je u zgradi bivše policijske policijske postaje u Gajnicama koju je Ministarstvo unutarnjih poslova 2018. godine sporazumno dalo u najam Baptističkoj Crkvi Zagreb – Malešnica (BCZM) za obnovu i korištenje u socijalne svrhe. Kako je objasnio pastor Mihal Kreko prilikom otvorenja u listopadu prošle godine, kuća će svoju aktivnost imati kroz tri osnovna programa – Program „Sunce“ za djecu i mlade, Program "Srebrna generacija" za ljude treće životne dobi i Program „Novi susjed“ za nove doseljenike, strance i strane radnike, pripadnike nacionalnih manjina, tražitelje i uživatelje međunarodne zaštite. Između ostalog, svrha svih programa poticanje je društvene solidarnosti i brige o ranjivim skupinama, te promicanje nenasilja i izgradnje mira i pomirenja uz načela uvažavanja, poštovanja, uključivosti i multikulturalnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije