Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zašto je potreban

Kružni tok u zagrebačkom naselju nasmijao susjede, ali ubrzo stiglo objašnjenje

storyeditor/2024-03-19/PXL_180324_111879543.jpg
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
21.03.2024.
u 07:00

Brzina će biti ograničena na 30 kilometara na sat, a kružni tokovi dobra su rješenja, smatraju stručnjaci i policija, jer povećavaju protok prometa i pomažu u izbjegavanju bočnih sudara na nepreglednim raskrižjima poput ovoga.

Rotorizacija metropole odvija se poprilično ubrzano, a zahvatila je i novozagrebačko naselje Sopot, točnije raskrižje Ostrogovićeve i Turinine ulice koje je već nešto dulje od tjedan dana zatvoreno i raskopano. Kružni tok poprima svoje vizure, a trebao bi, prema najavama iz Gradske uprave, biti dovršen do sutra.

No, netko od susjeda fotografirao ga je s prozora i nasmijao Facebook. Naime, kružni tok nalazi se na poprilično uskom raskrižju pa je tijekom gradnje zbog činjenice da su mu zebre blizu izgledalo kao da je rotor za pješake. "Čemu kružni tok ovdje gdje je malo prometa, bolje bi bilo da rekonstruiraju Turininu jer se asfalt godinama raspada", stoji u jednome od komentara.

Obrazloženje je, međutim, na istoj društvenoj mreži objavio Danijel Ljuboja, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sopot. "Nakon gotovo desetljeća čekanja, kreće se u rekonstrukciju Turinine ulice, od Pičmanove do Islandske. Rekonstrukcija će zbog kompleksnosti radova trajati mjesecima pa stanare molimo za strpljenje i suradnju", napisao je.

Dakle, kružni tok tek je prva faza, a prema priloženom planu, namjerava se obnoviti potez od tristotinjak metara. Brzina će biti ograničena na 30 kilometara na sat, a kružni tokovi dobra su rješenja, smatraju stručnjaci i policija, jer usto povećavaju protok prometa i pomažu pri izbjegavanju bočnih sudara na nepreglednim raskrižjima poput ovoga.

Komentara 7

MV
Mirko Varešanin
09:52 21.03.2024.

još im fali neki stub u sredini sa reklamom MOŽEMO da ove alkoholizirane ima šta zaustavit kad nalete

AV
avangero
10:23 21.03.2024.

Možemo vas je....., to bi značio ovaj rotor, pogledajte kako se radi rotor na zapadu Novog Zagreba, nikad ne bute dostigli toliko omraženog Bandića, kako god je loš bio vi mu niste ni do gležnja

Avatar SAS
SAS
12:00 21.03.2024.

Kaos i na cesti...Zoki kaj to delaš, val kaosa se širi zemljom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije