Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz zagrebačke županije demantirali tomaševića

Kožić: Svi preostali kapaciteti na odlagalištima u županiji napunili bi se za najviše osam mjeseci

Zagreb: Održana 11. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije
Slavko Midzor/PIXSELL
15.01.2024.
u 16:21

Na području Zagrebačke županije, stoji u priopćenju, trenutno je aktivno pet odlagališta, Andrilovec, Tarno, Beljavine, Mraclin te Novi Dvori, s ukupnim preostalim slobodnim kapacitetom od 103 tisuće tona

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je na današnjoj konferenciji za medije studiju izvodljivosti za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Resniku, prilikom čega je, podsjetimo, istaknuo i kako su u tijeku dogovori o suradnji sa Zagrebačkom županijom. 

– Imali smo dva sastanka sa Zagrebačkom županijom i tražili smo dogovor. S obzirom na to da će u postrojenje u Resnik 30 godina, uz otpad iz Zagreba dolaziti i onaj iz Zagrebačke županije, dakle, riječ je o zajedničkom postrojenju, tražili smo da naredne četiri godine miješani komunalni otpad iz Zagreba bude odvezen na njihovo odlagalište u Zaprešiću. Pritom smo ponudili da županija ne mora ni centom sudjelovati u izgradnji centra u Resniku, ali to nismo uspjeli dogovoriti, odbili su nas – kazao je Tomašević, a sada su se oglasili i iz Zagrebačke županije. 

VEZANI ČLANCI: 

Na području Zagrebačke županije, stoji u priopćenju, trenutno je aktivno pet odlagališta, Andrilovec, Tarno, Beljavine, Mraclin te Novi Dvori, s ukupnim preostalim slobodnim kapacitetom od 103 tisuće tona. 

– Ako uzmemo u obzir da je grad Zagreb prošle godine proizveo više od 170 tisuća tona miješanog komunalnog otpada dolazimo do činjenice da bi se svi preostali županijski kapaciteti napunili za otprilike šest do osam mjeseci. Dodajmo još k tome i miješani komunalni otpad iz Zagrebačke županije, a riječ je o 35 tisuća tona godišnje na spomenutih pet odlagališta, dolazimo do još kraćeg roka popunjavanja svih slobodnih županijskih kapaciteta. Sa svim ovim podacima na sastancima u prosincu i siječnju je upoznat gradonačelnik Tomašević – istaknuo je župan Stjepan Kožić. 

Komentara 2

SL
slonko
12:51 17.01.2024.

Vi iz ZŽ bi se hvalili malim porezima u odnosu na Zagreb, a Zagreb neka vam gradi odlagališta? Ne bi išlo!

CH
chemica
14:50 16.01.2024.

Kožiću, bolje demantiraj one svoje HDZ-ovce koji su očigledno muljali s brojkama u nacionalnom planu. Kriv je Tomašević koji se poziva na kapacitete navedene u službenom dokumentu kojeg su izradili službenici u HDZ-ovom ministarstvu. Joj, pa nije moguće, i Kožić je, kakva li čuda, hadezeovac! Ma nedo bog da bi hadezeovac lagao, kakve li blasfemije. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije