Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A broj nije besplatan

Koji kaos! Dva smo sata čekali da se jave u Pozivnom centru Holdinga, a onda su nam – poklopili

storyeditor/2022-06-08/PXL_160418_20312085.jpg
10.06.2022.
u 11:11

Informacije o neodvezenom otpadu na kraju nismo dobili jer je nakon 124 minute veza prekinuta. Mnogi se žale na slične slučajeve, a pitaju i zašto telefoniranje službi nije besplatno

Što čovjek sve može obaviti dok čeka na javljanje operatera korisničke službe Zagrebačkog holdinga? Otići u trgovinu i natrag, ispostavilo se, pripremiti i pojesti gablec, poslati nekoliko e-mailova, objaviti status na društvenim mrežama pa čak i svratiti na kratku poslovnu kavu. Takvo je barem bilo naše iskustvo jučer, dok smo pokušavali telefonom doznati zašto ni ovog tjedna nitko nije odvezao otpad iz Ježdovca i Dugava. I unatoč zanimljivoj dvosatnoj avanturi, da spomenemo na početku, to nam nije pošlo za rukom.

Od osmog do prvog na redu

No vratimo se na 11 sati, kad smo počeli ovaj zadatak. Znali smo da se neće raditi o sprintu, već o maratonu pa smo na stol stavili gablec, na štednjaku pristavili kavu te sjeli u fotelju i na mobitelu okrenuli 072/500-400, broj Holdingova Pozivnog centra. Dobili smo, naime, informaciju da su djelatnici Čistoće i ovog tjedna preskočili dolazak u ova dva novozagrebačka naselja, ali i da je pukla cijev u Ulici Kurekov breg u Gornjoj Dubravi pa smo htjeli provjeriti koji je tome bio razlog. No ovog puta odlučili smo to istražiti kao jedan od nekoliko tisuća Zagrepčana koje posljednjih dana muči isti problem pa smo se obratili direktno djelatnicima korisničke službe.

"Zbog velikog broja poziva u ovim trenucima moguće je nešto dulje čekanje na razgovor s agentom, za što se unaprijed ispričavamo", rekao nam je snimljeni, ljubazni ženski glas. Broj je, podsjetimo, jedinstven za informacije iz područja djelovanja Čistoće, Gradske plinare Zagreb, Zagrebparkinga, Vodoopskrbe i odvodnje te Autobusnog kolodvora pa smo pritiskom na tipku 1 do 6 mogli odabrati želimo li rezervirati autobusnu kartu, poslati stanje plinomjera ili ako, možda, imamo pitanje vezano za našu jedinstvenu Holdingovu uplatnicu. Odabrali smo broj 3, za pitanja iz područja Vodoopskrbe i odvodnje, ali nismo se usrećili. Naime, sve što smo čuli jest zahtjev da unesemo broj vodomjera, a kad to nismo učinili, veza nam je prekinuta.

Pomireni sa sudbinom da ovim putem očigledno nećemo doznati što je s puknutom cijevi u Dubravi, broj smo nazvali ponovno. Ali ovaj put stisnuli smo tipku 5, za usluge iz područja Čistoće. Oko 11 sati i 10 minuta obaviješteni smo da smo osmi na redu čekanja te da pričekamo na javljanje operatera. No do pola 12 bili smo tek šesti, dok su u podne "ispred" bila još dva poziva. Tek 15 minuta prije 13 sati snimljeni glas rekao nam je da smo prvi na listi čekanja, a mi smo u međuvremenu stigli obaviti sve aktivnosti s početka ovog teksta. No do razgovora s agentom na koji smo čekali ukupno dva sata i četiri minute na kraju nije došlo jer smo umjesto ljudskog glasa ponovno čuli zvuk prekinute veze.

Tarifa za fiksnu mrežu

Ovaj dvosatni eksperiment na kraju nas je koštao ne samo vremena nego i novca, s obzirom na to da se poziv naplaćuje kao onaj prema fiksnoj mreži, što može biti od kune po minuti pa naviše, ovisno o odabranom operateru te ima li korisnik na mobitelu tarifu s besplatnim minutama prema fiksnim mrežama. Nije, dakle, riječ o besplatnom 0800 broju koji ima, primjerice, HEP. To bi značilo da bi prosječnog Zagrepčanina "izlet" poput našeg mogao koštati i do sto kuna, a da uopće nije doznao informaciju koju je tražio. Problem je to koji muči stanovnike metropole jer se dio njih javio sa žalbama na povećane račune za telefone i mobitele nakon poziva Holdingovoj službi, pitajući i zašto njezin broj nije besplatan, što je bio i povod našeg eksperimenta. Pitali smo to, dakako, i Holding, kao i bi li se praksa mogla promijeniti pa da telefoniranje u Pozivni centar bude besplatno, no odgovor zasad nismo dobili.

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar javorko
javorko
11:42 10.06.2022.

sto je u reali holding i grad zagreb?da li te sluzbe trebaju biti od koristi gradanima?Da li i jednu posranu informaciju od njih može dobiti ?Ne i odgovor je ne..oni su kao jedna vjerska sekta koji sluze sami sebi i svojim patnerima -najcesce "poduzetnici" zbog kojih se i krsi zakoni ,i na kraju grad Zagreb nije shoping centar koji sluziti bogatima a to su tako i tako smijesne cifre u odnosu na prireze

DJ
DjD
11:44 10.06.2022.

Svo smeće koje se ne odveze-lijepo kese u auto i odložiti ispred gradskog poglavarstva. Otišli lopovi, stigli nesposobni. Kojima će prvih četiri godine proći na kmečenje- što smo zatekli. Ako ne znate-odstupite i raspišite izbore.

ZD
zdravljak
11:50 10.06.2022.

Pa htjeli ste napredne, pametne, spretne i željne napretka MOŽEMO. To ste i dobili.... ne bi rječ rekao da je tako bilo za brijeme MB-a. Ali ono što su pljuvali da ne valja i da mora biti bolje i na usluzi građanima su još usojeli pkvariti. Ali neka jtelembusima važno da tomašević zna dignuti zastavu, pazi sad, ne nacionalnu, to je za d3b1le. Nego onu drugu.. i zna organizirati farbanje klupica! Poštenjačine naše, spretne... za njih je HDZ svemirski brod... nažalost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije