Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u posjeti

Klinika za tumore: Dječjoj onkologiji uskoro i transplantacijski program

22.07.2015., Zagreb - Ministar zdravlja Sinisa Varga posjetio je novootvoreni djecji onkoloski odjel.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Nina Djurdjevic/PIXSELL
23.07.2015.
u 10:00

Na prostoru od 1400 četvornih metara organizirani su vrtić i škola, a od lipnja i zaposleno ukupno 18 djelatnika

Izmjene zdravstvenih zakona priprema radna skupina, a nije definirano kada će početi javna rasprava. Mreža javne zdravstvene službe također se revidira i broj ordinacija nigdje se neće smanjivati. U bolnici u Petrovoj ugrađuju se klime – odgovori su to ministra zdravlja Siniše Varge na pitanja koja je dobio jučer za obilaska dječje onkologije. Najmanje se razgovaralo o odjelu na koji su mediji pozvani radi prezentacije pristojnih uvjeta liječenja teško oboljele djece.

Aktualna politika na ulazu na odjel gdje su teško bolesni mališani neprimjeren je potez, no činjenica je i da se ta djeca konačno liječe u pristojnim uvjetima. Velika vijest koju je najavio ministar zdravlja jest skoro pokretanje transplantacijskog programa na tom odjelu, inače smještenom u Klinici za tumore na 1400 četvornih metara. U tom prostoru s djecom mogu boraviti i roditelji, a riješeno je i pitanje nedostatka kadrova.

Kako je odgovorio ravnatelj Klinike za dječje bolesti dr. Zoran Bahtijarević, od 1. lipnja zaposleno je ukupno 18 djelatnika. Od istog datuma ukupno je bilo 140 hospitalizacija, a djeci koja su jučer boravila na odjelu ministar je na poklon donio knjige. Riječ je o knjigama koje su njegova djeca pročitala, no koje je konkretno naslove poklonio, ministar nije znao.

– Srce mi puca kada vidim u kojim se uvjetima liječe teško oboljela djeca – rekao je ministar Siniša Varga koji je pokrenuo akciju preseljenja odjela iz Klaićeve. U Klinici za tumore za ove su male pacijente organizirani vrtić i škola.

Komentara 1

TH
than
12:40 23.07.2015.

Sve je to lijepo, samo zasto svako malo citamo kako na ginekologijama u Hrvatskoj ne radi klimatizacija. Zene sa malom djecom u neljudskim uvjetima. Nikada gore u zdravstvu nije bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije