Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO ZAINTERESIRANIH

Kino Europa dijeli stolce s nekadašnje terase, stvaraju se gužve u centru Zagreba: 'Nema više mjesta za njih'

Foto: Dario Topić
1/7
14.09.2021.
u 15:08

Podsjetimo, omiljeno zagrebačko kino zatvoreno je 2019. godine nakon što nije pronađeno adekvatno rješenje za obnovu.

Stotine građana čekaju u redu duž cijele Gundulićeve ulice u Zagrebu ne bili došli do svog stolca s nekadašnje terase Kina Europa.

U svega 15-ak minuta podijeljeno je 50-ak redateljskih stolaca.

UŽIVO Kino Europa dijeli stolce s nekadašnje terase: 'Nažalost mjesta za njih više nemamo'

Kultno zagrebačko kino na svojoj je Facebook stranici objavilo kako kreće u akciju dijeljenja stolca sa nekadašnje terase.

- Nažalost, prostora za njih više nemamo te smo odlučili iste pokloniti svima koji ih žele udomiti – stolice se preuzimaju u utorak 14.9. od 15 do 18 sati ispred bočnog ulaza Hrvatskog glazbenog zavoda koji se nalazi na adresi Gundulićeva 6a - stoji u objavi.

Podsjetimo, Kino Europa zatvoreno je 2019. godine nakon što nije pronađeno adekvatno rješenje za obnovu. U nedostatku opipljivog rješenja, posljedice zatvaranja omiljenog zagrebačkog kina itekako su opipljive: 22 festivala i manifestacije izgubile su dom, 20 stalno zaposlenih i 25 honorarnih suradnika izgubilo je posao, a Hrvatska je izgubila mjesto susreta i predstavljanja domaćeg i međunarodnog filma kakav se ne može pronaći u komercijalnim kinima.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:26 14.09.2021.

"..22 festivala i manifestacije izgubile su dom, 20 stalno zaposlenih i 25 honorarnih suradnika izgubilo je posao, a Hrvatska je izgubila mjesto susreta i predstavljanja domaćeg i međunarodnog filma kakav se ne može pronaći u komercijalnim kinima." Nekad najdraze kinoo i terasa mi u ovom gradu, ovo je stvarno pretuzno i prejadno.!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije