Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUHOVIT DO KRAJA

Kerempuh čestitao rođendan Manoliću i oduševio Internet

Josip Manolić danas slavi 104. rođendan
Foto: Borna Filic/POSEBNA PONUDA
1/18
22.03.2024.
u 14:26

Manolić je jedan od osnivača HDZ-a, prvi predsjednik Županijskog doma Sabora i drugi predsjednik Vlade

Josip Manolić slavi danas 104. rođendan. Jedan je od najistaknutijih hrvatskih političara 20. stoljeća, a mlađe generacije najviše ga znaju po duhovitim memovima. Iz Satiričnog kazališta Kerempuh čestitali su mu rođendan na sebi svojstven način i nasmijali mnoge.

"Sretan rođendan Joža!" napisali su u statusu dok su na fotografiju stavili zanimljivu poveznicu s njime. "Joža Manolić imao je pune 44 godine kada je osnovano kazalište Kerempuh", naveli su. Kao i Manolić, kazalište Kerempuh ove godine ima veliki razlog za slavlje. Naime, oni slave ove godine okrugli 60. rođendan.

"Joža mora voditi program 100. godišnjice Kerempuha!", "Joža je presijecao vrpcu na otvorenju rimskog Koloseuma", neki su od duhovitih komentara ispod posta. Podsjećamo, Josip Manolić bio je bivši visokopozicionirani pripadnik UDBA-e za kojeg su mnogi vjerovali da je imao veze sa smrću kardinala Alojzija Stepinca, no te je optužbe opovrgnuo. Isto je tako jedan od osnivača HDZ-a, prvi predsjednik Županijskog doma Sabora i drugi predsjednik Vlade.

Josip Manolić danas slavi 104. rođendan
1/23
Ključne riječi

Komentara 29

Avatar marlony
marlony
14:41 22.03.2024.

Joža, kad nas danas sutra neće bit, čuvaj nam Hrvatsku!

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
15:02 22.03.2024.

Manolić je jedan od osnivača HDZ-a, prvi predsjednik Županijskog doma Sabora i drugi predsjednik Vlade i pre svega poštovan i efikasan djelatnik jugoslovenske službe i vrijedan pravi hrvat koji je bio za eliminaciju nepodobnih i mutnih sa njihovih domova spreman.

DO
doktorica
22:01 22.03.2024.

upravitelj OZN-e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije