Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIČARA NORMALNO RADI

Kaos na Sljemenu: Policija zatvara promet, razlog je opasan trend među vozačima

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je Sljeme
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
19.01.2024.
u 12:37

Snježna mećava i snijegom prekrivene ceste privukle su driftere, odnosno skupinu vozača koji su cestom na Medvednici odlučili driftati i tako ugrožavati vlastitu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu te ometati rad zimske službe.

Zbog prevelikog broja vozila koja ometaju rad zimske službe i sigurnosti u zimskim uvjetima policija i Zimska služba zatvorit će promet Sljemenskom cestom na nekoliko sati. Žičara će za to vrijeme raditi normalno, javljaju iz Grada Zagreba.

A razlog zbog kojeg se zatvara Sljemenska cesta je, kako smo neslužbeno doznali, opasan trend. Naime, snježna mećava i snijegom prekrivene ceste privukle su driftere, odnosno skupinu vozača koji su cestom na Medvednici odlučili driftati i tako ugrožavati vlastitu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu te ometati rad zimske službe. Kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, policija je zatvorila cestu dok se ona potpuno ne očisti, neslužbeno doznaje Večernji list.

Podsjetimo, zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih je 240 ekipa zbog snijega na terenu, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba, u kojemu ističu da tramvaji voze normalno.

– Jutros u Zagrebu svi tramvaji voze redovno, a od 147 autobusnih linija ZET-a, njih 130 vozi redovno, a na 17 linija u brdskim područjima postoje odstupanja od planiranog reda vožnje – piše na ZET-ovim stranicama u 12:10.

VEZANI ČLANCI:

Inače, jak snijeg od jutra ometa promet i u najvećoj zračnoj luci u Hrvatskoj. Na terminalu Franjo Tuđman zabilježena su višesatna kašnjenja i čekanja u odlascima.

U prosjeku su kašnjenja oko sat i pol, dva, a rekorder je jutros let KLM-a za Amsterdam koji je, prema redu letenja, trebao krenuti u 6:30, a sada je odgođen do 13:30, odnosno čak 7 sati kasnije. Otprilike dva sata kasnili su i polasci na letovima za Paris, Zurich, Minhen, Copenhagen, Frankfurt, Beograd, Basel, Pafos... Zbog snježnog nevremena diljem Europe u problemima su i brojne druge zračne luke pa se kašnjenja očekuju i u nastavku dana.

VIDEO Hrvatska pod snijegom: Na snazi crveni meteoalarm

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:47 19.01.2024.

Je li trend u gorje po snijegu s ljetnim gumama?

ML
mladaklada
14:18 19.01.2024.

Ha ha, taj sustav sam vidio još u JNA, jedan nema rukavice, svi skidajte rukavice, a vani -10. Tako i sad, par manijaka drifta, zatvaramo cestu pa se nitko neće voziti. U ovoj zemlji nijedna služba više ne radi svoj posao kako treba. Negativna selekcija je učinila svoje.

AN
AntePortas9
13:41 19.01.2024.

Desetak centimetara snijega, a ceste nikada gore očišćene. Što bi bilo da je situacija kao "12., "13.? Jada i organizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije