Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI ISPITIVANJA

Kakvoća vode na Bundeku i Jarunu izvrsna za kupanje

Jarun
Matija Habljak/PIXSELL
20.07.2018.
u 17:56

Temperatura vode na svim plažama Bundeka je 24 Celzijeva stupnja, koliko je i na plažama Jaruna - Velikom jezeru, Otoku Trešnjevci i Otoku Univerzijade.

Prema rezultatima ispitivanja kakvoće vode zagrebačkih kupališta na Bundeku i Jarunu te prema stručnom mišljenju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", voda za kupanje na oba jezera je "izvrsne kakvoće", priopćila je ustanova Upravljanje sportskim objektima.

Temperatura vode na svim plažama Bundeka je 24 Celzijeva stupnja, koliko je i na plažama Jaruna - Velikom jezeru, Otoku Trešnjevci i Otoku Univerzijade. Temperatura vode na Malom jezeru i Otoku veslača na Jarunu je 26 Celzijevih stupnjeva.  Monitoring kakvoće vode za kupanje na Bundeku i Jarunu propisan je uredbom o kakvoći vode za kupanje.

Prema toj uredbi, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" kao ovlaštena institucija uzima uzorke vode za kupanje, ispituje, donosi rezultate ispitivanja i daje stručno mišljenje. Na osnovi toga ocjenjuje se kakvoća vode nakon svakog ispitivanja (trenutna ocjena) i kakvoća vode na kraju sezone kupanja (godišnja ocjena).

Trenutna ocjena kakvoće vode za kupanje objavljuje se tijekom sezone kupanja na informativnim ormarićima gradskih kupališta, internetskoj stranici ustanove Upravljanja sportskim objektima, internetskoj stranici Nastavnog zavoda i na društvenim mrežama te ustanove.

Jarun
1/8
Ključne riječi

Komentara 2

2X
2Xgeneral
17:43 22.07.2018.

bu ju matan miki popil ko žabac jer mu purgeri više ništa ne vjeruju???

DU
Deleted user
21:19 22.07.2018.

Poslije dvije-tri godine obitavanja na stotine Labudova, malih divljih pataka na više stotina, voda je toliko da izvinete "usrana" da lopoči i trava rastu kao ludi! Možda tamo na sredini ima čite vode, ali kada klinci počnu po pličaku raznositi ta silna govna, tada je to kaljuža od govana, a sreća je jedino što nam vrijeme ne dozvoljava previše ići na plivanje? Svemu možemo zahvaliti ljubiteljima životinja koji neprestano hrane te ptice, zato i ostaju u ovim krajevima! Voda Jaruna je totalno "neprotočna" jer nikada i nije završen kako treba ili kako je bilo zamišljeno a to je da uz veslačku stazu, njenom dužinom izbuše rupe do podzemnih voda, koje bi polako navirale i čistile gornji sloj vode, jer na Jugoistočnoj strani jezera postoji odvod za vodu! Tada bi to bila voda gdje bi se moglo kupati kao u vrijeme Vicka Budilice i po 30 000 ljudi odjednom! Ovako?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije