Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarna predstava

Kako žive bakice koje skupljaju plastičnu ambalažu doznajte u subotu u CKI Maksimir

CKIM
06.11.2023.
u 14:52

Pozicija žene istražuje se kroz prizmu društvenih vrijednosti kao što su socijalna sigurnost, (ne)ravnopravnost, socijalna uključenost te dostojanstven život. Cijena ulaznice je devet eura

Dokumentarna predstava "Bakice" na repertoaru je Cantra za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj 18, u subotu u 20 sati. Dokumentarna predstava u produkciji Kolektiva Igralke nastala je prema svjedočanstvima siromašnih starijih žena koje u Rijeci preživljavaju skupljajući plastične boce.

U gradu su svugdje oko nas, ali tko su one? Koje su njihove životne priče? Što im je bitno u životu, što im daje snagu? I kako doprinose društvu, iako društvo to možda ne vidi, ne broji i ne priznaje? Ovo je predstava o radu, dostojanstvu, mladosti i starosti, preživljavanju i životu žena starijih od 65 godina, i o svima nama.

Autorice predstave Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Tjaša Črnigoj, Anja Sabol, Vanda Velagić povezale su se sa četiri žene koje su si odabrale imena Albina, Marta, Suzana i Ljudmila. Na osnovi priča tih žena autorice su u procesu skupno osmišljenog kazališta napravile predstavu u kojoj se te priče povezuju s pričama njihovih vlastitih baka i drugih žena koje poznaju.

Pozicija žene istražuje se kroz prizmu društvenih vrijednosti kao što su socijalna sigurnost, (ne)ravnopravnost, socijalna uključenost te dostojanstven život. U vrijeme kada je postalo “normalno” prolaziti pored ljudi koji kopaju po kontejnerima, pitamo se gdje smo i kamo idemo, kao pojedinci i kao društvo.

Cijena ulaznice iznosi devet eura. Ulaznice možete kupiti u CKIM sat vremena prije početka predstave i rezervirati ih na mailu prodaja@ckim.com

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije