Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja ovosezonska premijera

"Kako druga polovica voli" u režiji Filipa Detelića premijerno u Kerempuhu

Zagreb: Ansambl koji je uprizorio 'Ožalošćenu porodicu' zasladio se tortom nakon uspješne premijere
Marko Lukunic/PIXSELL
09.04.2023.
u 11:00

Predstava je nastala prema tekstu engleskog dramatičara Alana Ayckbourna, Detelićev je redateljski debi, a premijera je 16. travnja

Posljednja ovosezonska premijera Satiričkog kazališta Kerempuh bit će, u nedjelju 16. travnja, predstava "Kako druga polovica voli" koju po tekstu engleskog dramatičara Alana Ayckbourna postavlja glumac Filip Detelić, kojemu je to redateljski debi.

Alan Ayckbourn smatra se jednim od najplodnijih i najuspješnijih suvremenih dramskih pisaca, a komad "Kako druga polovica voli" osigurao mu je planetarnu popularnost, stoji u najavi.

Na Kerempuhovim daskama zaživjet će u režiji Filipa Detelića, glumca bogatog scenskog i komediografskog iskustva koji je - nakon što je 2010. igrao u istom naslovu na ispitu glume u klasi profesora Damira Munitića - poželio prenijeti to iskustvo i znanje u sadašnji trenutak, realizirati ga uz podršku i suigru svojih kazališnih kolega i prijatelja.

U suvremenom vodvilju, u brzom ritmu i uz upečatljive karaktere, "Kako druga polovica voli" u njegovoj režiji donosi niz komičnih obrata i situacija koje junake predstave vode u sve dublji kaos iz kojeg će uzalud pokušati izvući živu glavu, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira, ističu iz Kerempuha.

Tri para koja žive u gotovo identičnim stanovima, Ayckbourn je iskoristio za specifično poigravanje scenskim prostorom. Postavlja se pitanje koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili pak živimo u strogo utabanim stazama, vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima.

Ova priča koja je osvajala publiku gdje god da je igrana, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavničku vatru. Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru, stoji u najavi predstave.

U predstavi igraju Filip Detelić, Nataša Kopeč, Mia Anočić Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja. 

Autor prijevoda i lokalizacije je Damir Munitić, scenografiju potpisuje Matija Blašković, kostime Vedrana Rapić, autor glazbe je Mario Mirković, a oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar.

Pretpremijera predstave će se održati u petak, 14. travnja, a prva repriza nakon premijere je 21. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije