Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrinuti roditelji

Kako će nam djeca biti sigurna na putu? Ugovor za put je pun jezičnih grešaka

OŠ Granešina
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
06.04.2014.
u 08:05

Ponuda agencije za putovanje po Istri i Kvarneru naljutila roditelje učenika OŠ Granešina. Vlasnica agencije: - Diže se prašina zbog teksta koji sam pisala na brzinu. Valjani ugovor sa školom u pripremi je, ali ću otkazati ako nekome nije po volji

Detaljan plan i ugovor petodnevnog maturalnog putovanja po Istri i Kvarneru roditeljima učenika sedmog razreda OŠ Granešina dostavljen je pun gramatičkih i pravopisnih pogrešaka! Prvu ratu putovanja, koje košta 1050 kuna, trebalo je platiti pet dana od primitka ponude, a koju organizira agencija Donave Trade d.o.o., registrirana na jednoj, a čije se poslovanje odvija na drugoj adresi.

Šalje se kriva poruka

Nedopustivo je da roditelji potpisuju vidljivo nepismene službene ugovore i šalju djecu u ruke turističkoj agenciji koja nema ni pismenog djelatnika. Kako očekivati da će djeca biti sigurna kad agencija ne šalje poruku povjerenja ni u samom ugovoru? – javili su se u našu redakciju ljutiti roditelji učenika. Sporni ugovor napisan je na pisaćem stroju i na brzinu, tako barem kaže vlasnica i jedina zaposlenica agencije Agata Antolić.

Foto: Jakov Novak

Foto: Jakov Novak

Diže se prašina zbog nekoliko grešaka u tekstu koji sam pisala na brzinu. Valjani ugovor sa školom u pripremi je, ali ću otkazati suradnju ako nekome nije po volji. Ne zaradi se puno i ne isplati se toliko natezati – kaže A. Antolić. Lani je, kako je sama objasnila, organizirala nekoliko izleta za tu školu i dva vrtića, a većinom radi na preporuke.

Na dvije adrese

Najpovoljniju ponudu od 1050 kuna za putovanje po Istri i Kvarneru ponudila je Donave Trade, za koju je glasalo više od osamdeset pet posto roditelja. Lani je ista agencija prošla na dva natječaja – poručio je ravnatelj škole Marijan Vulić. Na službenom žigu tvrtke koji se nalazi na ugovoru navodi se adresa Oporovečka 220, no tamo je napuštena, poludovršena trokatnica. U zaglavlju ugovora pak stoji druga adresa.

Preselila sam se jer sam počela graditi kuću. Imam dokumente za promjenu adrese poslovanja – rekla nam je 75-godišnja Agata Antolić.

Komentara 9

BA
baniček
14:32 06.04.2014.

ak imaš 75 godina i gradiš kuću, gramatički griješiš i natežeš se za "siću" od zarade, onda tu nešto ne štima.

JS
JUREK SKAJNICKIN
12:30 10.04.2014.

Trebali bi se zaposliti za Yutarnji i Vecernji.

PA
Patrik1407
19:58 07.04.2014.

Sada mi radi toga nejdemo na matularac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije