Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena čistka

Kajakaši iz cijele Hrvatske čistili Savu

kajak
Daniel Kasap/PIXSELL
16.04.2012.
u 08:30

Ni tmurno vrijeme nije spriječilo kajakaše da iz Save u tri sata izvade oko pet kubika smeća

Ni kiša koja je uporno padala u nedjelju nije spriječila pedesetak kajakaša iz osam klubova iz cijele Hrvatske da se odazovu akciji čišćenja obala Save od Podsusedskog mosta do toplane pokraj Folnegovićeva naselja, u sklopu velike ekoakcije “Zelena čistka”.

– Za tri sata, na relaciji od mosta u Podsusedu do Vodoprivrede u Prečkom, skupili smo otprilike pet prostornih metara smeća. Podržavamo svaku akciju čišćenja, a i sami smo pokretači inicijative za čiste rijeke – rekao je Zdeslav Karlovac iz Kajakaškog saveza Hrvatske.

Ovo je samo jedna od akcija “Zelene čistke”, kojima se želi očistiti otpadom onečišćeno područje cijele naše države, a središnja akcija bit će u iduće subote, 21. travnja.

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Samo u Zagrebu ima više od petsto registriranih ilegalnih odlagališta, a Hrvatskoj više od 1400. Ima previše otpada u prirodi i želimo na to upozoriti – rekla je Ana Golja iz “Zelene čistke”.

Akcijom su pokrili sve županije, sudjelovat će više od pedeset gradova, a sve je organizirano u suradnji s lokalnom zajednicom, koja će osigurati odvoz skupljenog komunalnog otpada.

“Zelena čistka” dio je globalnog volonterskog pokreta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije