Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa hsls-a

Kad vide radar, vozači uspore i 30 km/h. I zastupnici mogu za njega dati novac

radar nadzor brzine
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.03.2014.
u 18:00

Donacije će tražiti od gradskih tvrtki, ali i od stranaka koje su građani izabrali u Skupštinu grada. Zastupnik u Gradskoj skupštini Alen Ostojić zalaže se i da se kupnja radara uvede u gradski plan ulaganja u prometnice

Akciju za smanjenje prometnih nesreća na gradskim ulicama pokrenuo je zagrebački HSLS.

Stranka će pokušati prikupiti oko 30 tisuća kuna za kupnju preventivnog radara kakvi već postoje na pojedinim ulicama.

– Prema podacima policije, vozači uspore od 20 do 30 kilometara na sat kada ugledaju radar – kazao je Darko Klasić, tajnik stranke. Dodao je da će novac prikupljati od tvrtki, ali da će na sljedećoj sjednici Gradske skupštine isto zatražiti i od svih stranačkih klubova.

Zastupnik HSLS-a Alen Ostojić napomenuo je da će tražiti i da se kupnja radara uvede u gradski plan ulaganja u prometnice kako bi ulice postale sigurnije, a da će radar za koji prikupljaju novac postaviti, u dogovoru s policijom, uz neku od najugroženijih zagrebačkih škola.

>>'Zagreb ima ogromni potencijal za prometne nesreće'

Komentara 3

Avatar tituš
tituš
08:28 25.03.2014.

Točno je i sam imam takvo iskustvo, no na žalost ti radari se nalaze na dobro vidljivim mjestima, gdje se ne događaju nesreće, na pravcima i obično širokim avenijama gdje se može malo i brže voziti. Naši kriteriji za brzinu uređeni su kao da još vozimo stojadine i zastave, sa zastarjelom tehnologijom i niskim stupnjem sigurnosti. Današnja vozila bez problema zaustavljaju se, a neka čak i sama prepoznaju opasnosti. Bojim se da će to biti uludo bačen novac, naročito ako radar nakon postavljanja prestane raditi. Jednako tako ne vjerujem da su displayi tako skupi koji bi nakon mjerene brzine slali poruku vozaču "usporite" ili slično.

LU
lutomirski
21:41 24.03.2014.

ja sam za rigorozne kazne i oduzimanja dozvola,i restriktivnu politiku za odrzavanja tih kazni, ja sam za investicije radara najnovije generacija, isto kao fiksne kao i mobilne, vozac mora da zna kad se sjedne u auto ujutro, da ka spopanee strah radi velikih novcanih kazni,to je prevencija, kakve se nesrece dogadaju radi brze voznje,alkohola i droge to je strasno, kod alkohola bi treci puta uveo kaznu pokraj novcane, dozvola na 5 godina oduzeti i opet ispit praviti, ako se uhvati vozaca za to vrijeme da vozi,dozivotna zabrana....ja bi napravijo reda a sa druge stranhe grad Zagreb bi sanirao financije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije