Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turopoljska tradicija

Jurjevo se slavi uz "Kries v dvorišću", a bogati programi očekuju vas u Odri, Hrašću i Maloj Mlaki

storyeditor/2023-04-20/Jurjevo.jpg
CZK Novi Zagreb
21.04.2023.
u 09:00

Stanovnici turopoljskih naselja pozivaju se da u sklopu akcije u 19.30 zapale krijesove u svojim dvorištima, a sve će se snimiti dronom

Centar za kulturu Novi Zagreb sa suradnicima iz lokalnih zajednica i ove godine obilježava Jurjevo, a četvrti se put organizira i akcija "Turopoljski kries v dvorišću".

Blagdan koji je posebno važan za poljoprivrednike jer označava početak novih poslova, izvođenje stoke iz zimskih nastambi te sjetvu i sadnju proslavit će se sutra bogatim programom 38. Turopoljskog Jurjeva u Odri, Hrašću i Maloj Mlaki

Počinje u 15 sati, a posjetitelji će, među ostalim, u Društvenom domu u Odri moći uživati u nastupima folkloraša, modnoj reviji nošnji i sajmu OPG-ovaca.

Stanovnici turopoljskih naselja pozivaju se da u sklopu akcije u 19.30 zapale krijesove u svojim dvorištima, što će biti snimano dronom. Svi koji krijesove snime mobitelima trebaju videozapise poslati do 25. travnja na mail kriesvdvoriscu@gmail.com. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije