Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS Zagreb

Jelić: Zagrebu hitno trebaju ozbiljne prometne studije i proširenje više cestovnih pravaca

Zagreb: Reportaža o inicijativi povećanja prometne sigurnosti oko vrtića u Pasančevoj ulici
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
07.06.2023.
u 15:00

Na području Črnomerca postavljeno je osam radara za kontrolu brzine, no svi su neispravni i ni jedan trenutno nije u funkciji, kazao je predsjednik HSLS-a Črnomerca

Da se u posljednja dva tjedna, od kada je na snazi posebna regulacija prometa zbog radova na vrelovodu u Horvaćanskoj povećala koncentracija emisije CO2 i ostalih onečišćujućih tvari za više od 25% u zapadnom dijelu metropole, istaknuto je, među ostalim, na konferenciji za medije koju su danas održali Kristijan Jelić, zastupnik HSLS-a u Gradskoj skupštini te Alen Vilhar i Hrvoje Vajdić predsjednik i potpredsjednik HSLS Črnomerca.

– Takvi porazni rezultati su posljedica lošeg planiranja i koordinacije gradskih i državnih tvrtki. Revitalizacija vrelovodne mreže će znatno povećati energetsku efikasnost i sigurnost opskrbe toplinske energije našim sugrađanima, što pozdravljamo, ali i apeliramo da se takvi radovi planiraju u ljetnim mjesecima kako bi se izbjegle nesnosne gužve koje se stvaraju u našem gradu i posljedično povećavaju već ionako visoku razinu emisija CO2. Ako gradonačelnika već nije briga za vozače, molimo ga da bar zaštiti zdravlje svojih sugrađana, zaštiti okoliš i utječe na smanjenje CO2 u prometu – istaknuo je Jelić te dodao kako Zagrebu hitno trebaju ozbiljne prometne studije i proširenje više cestovnih pravaca kako bi se smanjile prometne gužve. 

VEZANI ČLANCI: 

Vilhar je pak naglasio da su na području Gradske četvrti Črnomerec, u svrhu povećavanja sigurnosti i usporavanja prometa u neposrednoj blizini škole i vrtića, te na području veće frekvencije kretanja djece i pješaka postavljeni radari za nadzor brzine. Dodao je i kako na području Črnomerca ima osam takvih radara, ali i kako su trenutno svi neispravni i izvan funkcije, a da je to posljedica neodržavanja i zamjene dotrajalih baterija, inače sastavnog dijela radara. 

– Iako već drugu uzastopnu godinu svjedočimo najmanjoj razini izvršenja malih komunalnih akcija i nerješavanju komunalnih problema, te vraćanju neiskorištenih novaca u gradski proračun zbog nedostatka projekata u GČ ovo smatramo neprihvatljivim. S obzirom na to da je zadaća radara povećati opću sigurnost pješaka i prvenstveno djece u prometu, nema nikakvog opravdanja za štednju na sigurnosti djece i naših sugrađana. Pozivamo GČ Črnomerec i gradsku upravu da hitno riješe ovaj mali, ali za sigurnost naše djece veliki problem prije početka školske godine – kazao je Vilhar. 

VEZANI ČLANCI: 

Na konferenciji su se osvrnuli i na novu Odluku o komunalnom redu, koja je na snazi od travnja, istaknuvši kako je ostala samo mrtvo slovo na papiru

– U stvarnosti se ništa nije desilo, jer svako jutro Zagrepčani i Zagrepčanke svjedoci su totalnog prometnog kolapsa čiji je čest uzrok dostava i rad komunalnih službi u vremenu kada to nije Odlukom predviđeno. Takvi komunalni radovi i vršenje dostave u vremenu najveće prometne zakrčenosti grada uz neodgovarajuću i lošu signalizaciju i automatizaciju prometnica dovodi do sustavnog i stalnog zaustavljanja prometa te zakrčenosti grada, čije ulice i u normalnom vremenskom periodu imaju malu propusnost prometa – kazao je Vajdić. Dodao je i kako zbog opsežnih građevinskih radova, preusmjeravanje prometa, novih jednosmjernih ulica dolazi do vrlo opasnih situacija i totalnog kolapsa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije