Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niže cijene od 2.4.

Naplata parkiranja odsad i gdje je bilo besplatno. Evo gdje su proširene zone!

nova parkirališta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
01.04.2014.
u 09:20

Od 1. svibnja uvodi se četvrta i peta zona gdje će parkiranje stajati između sedam i devet kuna mjesečno, najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Cijene parkiranja unutar triju zona i u garažama od sutra, 2. travnja, niže su od 25 do 50 posto, no u tim zonama proširit će se i naplata na pojedine ulice u kojima je parkiranje dosad bilo besplatno. Tako će Zagrebparking započeti naplatu na području Mjesnih odbora Trnje, Marin Držić, Sigečica i Kanal te na području sjeverno od Slavonske avenije i zapadno od Heinzelove ulice.

Prve ulice u valu širenja

Uvodi se i naplata u Buconjićevoj, Bulatovoj i Pavlinovićevoj ulici te na području između Ilice, Bosanske i Ulice Pantovčak. Na zapadnom dijelu proširit će se i prva zona i to do Ulice Republike Austrije, a druga zona do Vodovodne te treća zona do Selske.

Foto: Reuters/Ilustracija

Ovo su prve ulice u valu proširenja parkiranja na cijeli grad, a koje bi trebalo započeti s prvim danom idućeg mjeseca.

– Do svibnja Odjel za promet predložit će Gradskoj skupštini uvođenje četvrte i pete zone i stavljanje u sustav naplate cijelog grada. Simbolično, čovjek u petoj zoni platit će mjesečno između sedam i devet kuna parkiranje, koliko stoji kava – objasnio je kratko gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem predstavljanju novog cjenika.

Stanari iz ulica u kojima počinje naplata imat će i kratko razdoblje prilagodbe, jer kako su objasnili iz Odjela za promet, na nekim dijelovima još nisu postavljeni aparati za naplatu, dok stanari karte za zonu u kojoj se nalaze mogu potražiti u podružnici ZG parkinga s potrebnom dokumentacijom: dokaz o prebivalištu ili boravištu i vlasništvu vozila.

Osim nižih cijena satnih karata koje će u prvoj zoni umjesto osam biti šest, u drugoj umjesto četiri tri kune, a u trećoj umjesto dvije, 1,5 kuna, od srijede se uvode i nova pravila.

Paromlin i Velesajam

Na Paromlinu će se tako za deset kuna moći parkirati od 7 do 20 sati, a na Velesajmu za pet kuna od 7 do 16 sati. Mjesečna karta za Paromlin bit će 200 kuna, a za Velesajam pak 100 kuna. Najveća su pak sniženja u javnim garažama, pa će se za sat parkiranja na Kvatriću i u Gorici plaćati četiri kune. Na Langovu trgu, Rebru i u Petrinjskoj sat vremena stajat će pet kuna, a u garaži Tuškanac četiri kune. Najjeftinije će biti parkirati u garaži Svetice, po cijeni od dvije kune. Neće pojeftiniti jedino cijena mjesečne povlaštene karte koja ostaje 100 kuna u prvoj zoni.

Komentara 29

DU
Deleted user
13:57 01.04.2014.

Lažljivac bandić najavio je da nema proširenja zone naplate a u stvarnosti se zona širi do črnomerca. u kojem li to ludom paralelnom svemiru on živi

MA
MARULO
13:33 01.04.2014.

Upravo po onoj često korištenoj floskuli gradonačelnika grada Zagreba "neka institucije rade svoj posao", građani bi tužbom Ustavnom sudu mogli poništiti odluku o plaćanju parkiranja po cijelom gradu. Čije su vlasništvo javne površine u gradu? One su općedruštveno vlasništvo građana i jedino uz suglasnost svih građana mogu se uvoditi, u ovom slučaju naplate parkiranja u cijelom gradu. Njih nitko nije ništa pitao.

2X
2Xgeneral
10:01 01.04.2014.

Gradski ured ne poštuje Zakon o sigurnosti u prometu član 81, stav 1 točka 1 koji kaže da se ne smije parkirati 5m do pješaćkog prijelaza a grad iscrtava parkirna mjesta na udljenosti od 0.78 - 0,9 m i još naplaćuje!!! U isto vrijeme gdje su zaboravili nacrtati parkiralište naplaćuju prekršaj 300 kunića!! Koliko je grad pobrao novaca na silu i ne poštujući zakon Republike Hrvatske???? Sve dokumentirano fotografijama, rješenjima, naplatnim kaznama. Čak i komunalni redari to znaju ali opet deru građane! Katastrofa gradske uprave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije