Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirovina

Jarunski apartmani za vitalne umirovljenike predani na uporabu

\'plus karlovaccki umirovljenici slobodno vrijeme provode u gradskim parkovima u razgovoru sa znancima,041009 photo: kristina stedul fabac/VLM\'
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
08.05.2012.
u 14:13

Za osam osoba treće životne dobi koje su fizički i mentalno vitalne, te su odlučile svoju treću životnu dob oplemeniti dodatnim aktivnostima poput joge, učenja stranih jezika ili slikanja, danas su otvoreni apartmani na Jarunu

I dok mnogi bogati EU umirovljenici svoje dane oslobođene radnih obveza provode u naseljima za starije osobe u Španjolskoj ili Italiji, u Zagrebu je specifičan način zbrinjavanja i skrbi o osobama treće životne dobi zaživio na zagrebačkom Jarunu.

U Hrgovićima je za osam osoba treće životne dobi, koje su fizički i mentalno vitalne te su odlučile svoju treću životnu dob oplemeniti dodatnim aktivnostima poput joge, učenja stranih jezika ili slikanja, na zagrebačkom Jarunu gradonačelnik Milan Bandić otvorio četiri apartmana.

Riječ je o gotovo 400 četvornih metara životnog prostora o kojima će skrbiti  Zajednice stambenih jedinica zaklade Zajednički put, a u kojima će živjeti njezini članovi stariji od 65 godina. U ove je životne prostore za umirovljenike Grad uložio 750 tisuća kuna, a u cilju, istaknuto je na svečanosti otvorenja, kako bi se starijim osobama pružio kvalitetan život po pristupačnim cijenama uz stručnu skrb te dodatne aktivnosti.

– Ovo nije smještaj poput onog u Domu, mi nismo institucionalni vid skrbi, ovdje je riječ o životu kakav starije osobe mogu imati u svojim stanovima ili kućama, opušteno i obogaćeno novim sadržajima – oslikala je Ines Vrban, upraviteljica Zaklade.

Milan Bandić nije skrivao zadovoljstvo kada je riječ o ovom projektu, ističući da je riječ o pionirskom zahvatu u Hrvatskoj u području skrbi o starijim osobama.

– Šest i pol godina čekali smo da ovaj projekt zaživi, da ovo dijete prohoda. Ali njime pokazujemo osjetljivost i obazrivost prema starijim osobama, koje osim u Zagrebu trebaju biti za primjer i ostalim hrvatskim sredinama, poručio je gradonačelnik.

Mjesečna cijena smještaja u ovakvom apartmanu stoji 2700 kuna, a već postoji lista čekanja na useljenje.

Komentara 2

TO
tomaivan
15:48 08.05.2012.

ma koji to umirovljenici provode dane u španjolskoj ili italiji ????? otkud toj dropuljić ti podaci ? di živi ta novinarka ? pola zagreba kopa po smeću, a ova piše bajke....

ME
Medici
16:21 08.05.2012.

Scheff: \"I dok mnogi bogati EU umirovljenici\" - novinarka uzima za primjer zemlje EU-a....Iskreno, ima i naših bogatih umirovljenika..Luka Bebić...npr..sirotinja je sirotinja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije