Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Jakuševčani sutra kod ministra, traže hitnu isplatu naknada

jakuševec prosvjedi (1)
Petar Glebov/PIXSELL
06.09.2012.
u 13:00

Pred ministra Jakuševčani idu sa željom da hitno donese Uredbu o isplati naknada za umanjenu vrijednost nekretnina, popularno zvanih “eko-rente”, koju neki stanovnici primaju godišnje u milijunskom iznosu

Zagrebačka policija ne osigurava ulaz na zagrebačko odlagalište već nekoliko dana, očito uvjerena kako do novih blokada neće skoro doći, dok su žitelji naselja Jakuševec ovaj tjedan pomirljivim tonom krenuli tražiti sugovornike za svoj problem, u prvom redu isplatu naknada za umanjenu vrijednost nekretnina, daleko od ulica i traktor-revolucije.

Prvi sugovornik s kojim će sutra održati sastanak bit će ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, iz čijeg je ureda potvrđen susret sa žiteljima pobunjene zagrebačke četvrti. No, čini se da će Jakuševčani ipak u ministarstvo na sastanak, iako su željeli da im Zmajlović dođe u naselje.

− Vjerujem da ministar zna za naš zahtjev da dođe u Jakuševec i s nama održi sastanak jer smatramo da je bolje o temi govoriti kad se u potpunosti sagleda cijela situacija. No nećemo od jednog sastanka raditi pompu i novi bunt, želimo razgovor i dogovor, poručio je Darko Furić, predstavnik žitelja Jakuševec.

Pred ministra Jakuševčani idu sa željom da hitno donese Uredbu o isplati naknada za umanjenu vrijednost nekretnina popularno zvanih “eko-rente” koju neki stanovnici primaju godišnje u milijunskom iznosu. Tom uredbom premostila bi se zakonodavna praznina, zbog koje “eko-renta” nije isplaćena ove godine, dižući Jakuševčane na noge te uzrokujući nedavnu blokadu odlagališta.

− Tražimo da se donese takva uredba jer zakon o zaštiti okoliša koji bi je definirao tek ide na izglasavanje u Sabor, jasan je Furić svjestan da bez ministrove uredbe, dok se čeka kraj godine kad će zakon postati važeći, njegovi sumještani novac od “eko-rente” neće vidjeti još mjesecima. Eko-renta isplaćuje se po četvornom metru, a iznosi oko 650 kuna.

Komentara 4

CH
chemica
13:06 06.09.2012.

Odlična ideja. Uz jedan mali dodatak. Uz svaki zahtjev za naknadu, neka prilože i građevinsku dozvolu. Je, ali tada bi ovo bila normalna Hrvatska.

Avatar pupoljak
pupoljak
13:26 06.09.2012.

Čuj jakuševčane, oni bi da im ministar dođe pred noge. Kaj još, da im ponese i par vreća novca, naravno, u valuti koja njima naj bolje paše.

Avatar pupoljak
pupoljak
13:28 06.09.2012.

Evo idem i ja kod ministra da donese uredbu da se i meni isplaćuje eko-renta zato što su mi prozori tik uz semafor. Kaj mene smrad i plinovi iz tuđih auta ne " ubijaju"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije