Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sukob

Iznenadni prijedlog SDP-a - žele čvrstu vlast nad Holdingom

\'KUNE\'
\"
27.09.2012.
u 08:47

Haenesovac Dragan Kovačević kazao je da onaj tko je predložio ovo rješenje zaslužuje Nobelovu nagradu iz gluposti.

Prijedlog SDP-a da na dnevni red Gradske skupštine stavi točku za imenovanje člana uprave zagrebačkog Holdinga izazvao je najveću raspravu na današnjoj sjednici.

Naime, iznenadni prijedlog koji su zastupnici dobili jutros na skupštinskim klupama predlaže da 11 zastupnika Skupštine Holdinga, koje biraju građani, zamjeni troje stručnjaka.

Tako bi umjesto stranačkih zastupnika u Skupštini zagrebačke megatvrtke odluke trebali donositi Mihaela Grubišić Šebas s Ekonomskog instituta u Zagrebu, Đurđica Jurić, dekanica Visoke škole za financijski menadžment,  i Viktor Gotovac s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Napad HNS-a i HSS-a

Esdepeovci odluku pravdaju sadašnjim nemogućim usuglašavanjem različitih stranačkih mišljenja jer se svaka odluka mora donijeti jednoglasno.

–  Potreba konsenzusa svih političkih opcija u radu Skupštine holdinga u praksi je otežavala ili u potpunosti onemogućavala normalan i nesmetan rad što je uzrokovalo probleme u radu Holdinga pa se predlaže novi model – obrazloženje je većinske stranke.

Takav prijedlog najoštrije su napali haenesovac Dragan Kovačević te haesesovac Nenad Matić.

Kovačević je kazao da onaj tko je predložio ovo rješenje zaslužuje Nobelovu nagradu iz gluposti.

– Mi smo sve obrnuli, u upravu smo stavili politiku, a u Skupštinu stručnjake – rekao je Dragan Kovačević.

Nenad Matić kazao je da SDP na državnoj razini predlaže da gradonačelnici u cijeloj državi budu i skupština gradskih društava pa postavlja pitanje: zašto se isti model ponovno ne primijeni u Zagrebu kao što je bilo do razilaženja Bandića i SDP-a.

Odbije li danas Skupština rebalans, Bandić najavljuje borbu

Zagrebačka skupština odlučuje i o rebalansu gradskoj proračuna za koji se očekuje da će ga zastupnička većina odbaciti. Razlozi tomu, proučio je prvi čovjek Skupštine Davor Bernardić, leže u brojnim nezakonitostima i nepravilnostima.

– Ne možemo podržati rebalans koji ima dosta nezakonitosti, ako to učinimo, onda bi trebalo raspustiti Skupštinu – poručio je Bernardić aludirajući na zakonsku obavezu uplate 337 milijuna kuna u državni proračun, a što do sada Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, iz gradskih prihoda – nije napravio.

S druge strane, razočaran ovakvim ponašanjem gradskih parlamentaraca, čija eventualna odluka o nepodržavanju rebalansa znači kočenje glavnine poslova gradske uprave, Milan Bandić najavljuje poduzimanje svih pravnih instrumenata.

– Nisam rekao da ću tražiti i raspuštanje skupštine, ali svih pravnih instrumenata da – istaknuo je gradonačelnik svjestan što ga danas očekuje u Gradskoj skupštini.

 

Komentara 5

Avatar josipa1
josipa1
12:14 28.09.2012.

Bandicu, Bandicu.......

QW
qwad.wad
10:04 27.09.2012.

Cijenu parkinga u 3. zoni na 30 Kn i problem riješen, 2. zona 60 Kn, a prva 120,00Kn

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:10 27.09.2012.

Hm Nemrem verovati da bi u našem lepom proračunu moglo biti nekakvih nepravilnosti i nezakonitosti. Plačamo najskuplju vodu, najskuplju struju, najskuplje smeće, najskuplji javni prijevoz, najskuplji parking, a ovi kamenjarski matani uz proračun pun ko brod, nakrcali i 350 milijunajuna kuna duga. I mi to sve gledamo, a gluma je ispod nivoa zadnjeg smetlištarca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije