Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROCHALLENGE

Iz francuske provincije na primanje k Mesiću

Vladimir Krstić
Slavko Midžor/Pixsell
08.12.2009.
u 14:34

Za "zagrebaše" će ovo biti najteže gostovanje u skupini. S pobjedom u Roanneu, kod bivšeg euroligaša, napravili bi veliki korak k prolazu u drugu fazu Eurochallengea.

Košarkaši Zagreba u utorak gostuju kod najtežeg suparnika u svojoj skupini - Fibina Eurochallengea. Nakon poraza u Kijevu i domaće pobjede nad Keravnosom, čeka ih naoštreni bivši euroligaš Roanne (20.30 sati).

- Dobra igra protiv Heliosa vratila nas je u željeni ritam i oporavila od teškog poraza od Cibone. Vjerujem da će nam za prolaz u drugi krug, među 16 najboljih u ovom natjecanju, trebati jedna gostujuća pobjeda. Roanne je prva prilika, no ako ne uspijemo u Francuskoj, onda ćemo probati na Cipru. Realno, najbolju smo priliku za to imali u Kijevu - procjenjuje prvi Zagrebov igrač, centar Ante Tomić.

Iskusni razigravač "mrava" Vladimir Krstić (37) procjenjuje da će im ovo biti lakše gostovanje od onog subotnjeg u Vršcu, ali najteže u skupini.

- Igrao sam u Francuskoj, za Pau Orthez, jednu cijelu sezonu i jedno doigravanje. Njihove momčadi su tipične, snažne, brze, skočne, pune atleta. Ne smijemo prihvatiti njihovu jurnjavu. Naše će izglede odrediti koliko ćemo čvrstu obranu odigrati i koliko ćemo dobro skakati - ističe prekaljeni Krstić koji je u karijeri igrao u osam zemalja.

U Francuskoj je, nešto više od pola sezone, boravio i Luka Žorić, no on za pariški PSG nije zaigrao niti minute.

- Kako mi Cibona nije htjela dati izlazno pismo, postavivši previsoku odštetu, morao sam se u veljači te sezone vratiti u Hrvatsku gdje sam igrao za Dubrovnik – kaže borbeni centar.

Za razliku od Žorića, današnji pomoćni trener Mladen Erjavec, imao je puno ljepša francuska iskustva. Eri je dvije sezone igrao za današnjeg euroligaša Orleans dok su ovi bili drugoligaši.

- Bile su to dvije sjajne godine. Igrao sam u klubu u kojem nije bilo nikakvog pritiska, čak sam ga sam nametao sebi i suigračima. Naša najveća obveza bila je da se nakon utakmice pojavimo u VIP salonu, pred sponzorima.

Erjavec je, kao i obično, dobro prostudirao protivnika i sve to na tacni predao prvom treneru Denisu Bajramoviću.

- Pod košem imaju dva čvrsta igrača, Nigerijca Nsonwua i bijelog Amerikanca Lewisa. Na razigravaču je sao 170 cm visoki Pellin, a mijenja ga Amagou, oni rade velik pritisak na loptu pa bismo trebali što više organizirati igru s pozicija dva i tri. Prva opcija na dvojci im je Mims, no ako njemu ne ide znaju igrati i s dva razigravača. Pokušavaju igrati brzo, ako ne ide onda spuštaju loptu na centre koje moramo pokušati pretrčati jer su nešto sporiji. Puno bolje igraju kod kuće, jer imaju dobru atmosferu, uvijek rasprodanih 3500 mjesta – piše u Erjavčevu izvještaju glavnom treneru.

"Zagrebaši" su u ponedjeljak doputovali na poprište. U ovom gradiću od 35.000 stanovnika, nedaleko od Lyona, smješteni su u hotelčić u industrijskoj zoni, kao kada bi klub iz Trnskog svoje goste smještao na Žitnjaku, a ne u središtu grada kao što to čine. No, tako je to u životu "mrava". Još u srijedu ujutro bit će u francuskoj provinciji, a već u petak na oproštajnom primanju kod hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, inače počasnog predsjednika kluba.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije