Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavijest iz grada

Ističe rok za izvješće o sredstvima za obnovu i otvara se izvanredni smještaj za beskućnike u Zagrebu

Život beskućnika u Zagrebu
Patrik Macek/PIXSELL
09.02.2023.
u 14:52

Beskućnicima su na raspolaganju i dva dnevna boravka u organizaciji udruga Dom i Pet plus te četiri pučke kuhinje, u Branimirovoj 35, Cerskoj 3, Alfirevićevoj 6 te u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Korisnici sredstava za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Zagreba kojima je tijekom 2020. i 2021. odobren zahtjev za dodjelu financijske pomoći, a nisu zatražili produljenje roka, dužni su do 28. veljače dostaviti dokaze o namjenskom trošenju novca mjerodavnom gradskom uredu. U slučaju da u tom razdoblju izvješće ne bude dostavljeno niiti bude zatraženo produljenje roka, iz Grada upozoravaju da će povrat novca izvršiti aktiviranjem bjanko-zadužnica.

Izvješća se dostavljaju Uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje ili u pisarnicu Gradske uprave, Trg S. Radića 1. Dodatne informacije dostupne su na brojevima 01/610-1171 i 616-6096 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili na e-mail adresi novcana.pomoc@zagreb.hr.

Iz Grada su izvijestili i da su zbog niskih temperatura u suradnji s Crvenim križem u Vukovarskoj 235 osigurali izvanredni smještaj za beskućnike uz suhi obrok i topli napitak te dežurstva od 19 do 7 sati. Privremeni smještaj, podsjetili su, osiguran je i u Velikoj Kosnici te u Sesvetskom Kraljevcu, kapacitet je 150 korisnika, a trenutačno je slobodno pedesetak mjesta.

Beskućnicima su na raspolaganju i dva dnevna boravka u organizaciji udruga Dom i Pet plus te četiri pučke kuhinje, u Branimirovoj 35, Cerskoj 3, Alfirevićevoj 6 te u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

>> VIDEO: Spasioci leže na ruševinama i slušaju glasove nadajući se da će pronaći preživjele

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije