Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački holding

Isplatit će plaće, no manjkat će novca za obveze podružnica

Ivo Čović
Pixsell
06.08.2010.
u 17:12

Kreditnih 280 milijuna kuna potrošeno je prošli mjesec, sada će novac tekućeg poslovanja potrošiti na plaće, dok na dugoročnom rješenju još rade.

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga dobit će plaće ovaj mjesec, a uprava će ih isplatiti iz prihoda tekućeg poslovanja profitabilnih podružnica poput Čistoće, Zagrebparkinga, Gradskih groblja, Zagrebačkog velesajma..., obećao je član uprave Branimir Delić.

Traže rješenja

Zašto prethodni mjesec također nisu za isplatu plaća iskoristili novac od tekućih prihoda, već su od Zagrebačke banke uzeli kredit od 280 milijuna kuna?

– Prošli smo mjesec morali platiti kamate za obveznice više od sto milijuna kuna koje nam na naplatu dolaze jedanput godišnje. Imali smo udar na likvidnost pa smo morali uzeti kredit – rekao je Delić. Budući da su kamate za obveznice bile oko 130 milijuna kuna (šest posto na iznos od 300 milijuna eura), a podjednako nam treba i za zaposlenike, jasno je da je Holding potrošio cijeli kredit. No kad sav, ili veći dio prihoda, potroše na plaće, kako Holding namjerava podmiriti tekuće troškove podružnica?

– Radimo na dugoročnom rješenju. Sad ćemo se za plaće snaći iz redovitih priljeva koje dobivamo. Četvrtinu dobivamo od građana, četvrtinu od poslovnih subjekata, a ostatak od Grada. Grad redovito podmiruje obveze. Problem nam je i što će nam prema privremenom proračunu (kojeg je donio gradonačelnik jer je rebalans proračuna povukao u Gradskoj skupštini zbog amandmana koji nisu bili usklađeni sa stvarnim stanjem proračuna, op. a.) uskratiti sto milijuna kuna za ZET. To nas neće kratkoročno ugroziti, no dugoročno je neodrživo i moramo naći rješenja. Trenutačno radimo plan sanacije Sopnice, koja nam je veliki trošak, i ZET-a koji je najproblematičnija podružnica – rekao je Delić, jedini član uprave koji nije na godišnjem odmoru.

Čović se bezbrižno odmara

Njegov šef, predsjednik uprave Ivo Čović, nije smatrao potrebnim javiti nam se na mobitel ne želeći kvariti godišnji odmor razgovorima s novinarima, već je nakon našeg poziva kontaktirao glasnogovornika Dušana Viru. Čoviću je očito logično bezbrižno odmarati se dok je tvrtka u nevolji. Čoviću, bezbrižni odmor zaslužuje se uspješnim radom koji ne ostavlja probleme!

Ključne riječi

Komentara 7

HE
heather
21:58 18.08.2010.

a zakej ovi iz holdinga moraju vozit audije?otkud im pare?ja imam 37 god ,sss,ugovor na određeno i nemam ništa ni auto ni stan....

DO
doktorica
09:30 07.08.2010.

Čoviću je očito logično bezbrižno odmarati se dok je tvrtka u nevolji.-....taj tip je nevjerojatan,što je nesposobniji to više opstaje....

NE
nettko
21:58 10.08.2010.

a bit će i za nove \"reibanice\" :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije