Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor

INmusic ipak ide, Grad i HEP obećali riješiti spor oko priključka za struju

in music, bloc party,portal (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
07.06.2014.
u 09:00

Zbog pritiska medija i na nalog gradonačelnika Milana Bandića, pročelnik Dinko Bilić obećao je jučer da će idući tjedan pokrenuti zahtjev za traženi priključak pa će se festival od 23. do 25. lipnja održati na Jarunu

Iz Grada tvrde da na Jarunu za glazbeni festival ne žele trajni priključak jer im je nerentabilan, a u Elektri, pak, misle da im je skup.

–Već pet godina tražimo od Grada da riješi pitanje trajnog priključka za struju na Jarunu, ali oni ne reagiraju. Nije nam jasno zašto je to problem jer su i centar grada, Bundek, Sljeme zbrinuti trajnim priključkom - poručio je jučer direktor Elektre Zagreb, Željko Šimek, na sastanku s organizatorima INmusica i predstavnicima Grada zbog upitnog održavanja glazbenog festivala ove godine.

Iz Gradskog ureda za izgradnju grada, naime, odgovarali su dosad da im trajni priključak na Jarunu nije rentabilan jer se manifestacija održava jednom godišnje. No, zbog pritiska medija i na nalog gradonačelnika Milana Bandića, pročelnik Dinko Bilić obećao je jučer da će idući tjedan pokrenuti zahtjev za traženi priključak.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

–Nesuglasice se između HEP-a i Grada, očito, prelamaju preko naših leđa - istaknuo je Zoran Marić, direktor INmusic festivala, na što mu je Šimek odgovorio da nisu imali namjeru ništa uskraćivati, nego se dogovoriti s Gradom za trajni priključak zbog sigurnosnih razloga.

Šimek nagađa da su u pitanju financije, jer bi Grad za trajni priključak trebao plaćati 2100 kuna po kilovatu, dok, ovaj privremeni, organizator plaća 800 kuna po kilovatu. INmusic će se, naime, ipak održati jer je jučer potpisan Ugovor o privremenom priključku dok Grad ne ispuni svoje obećanje.

Doznajemo da je upitno i održavanje manifestacije Fuliranje u Tomićevoj ulici zbog privremenog priključka od 200 kilovata u centru grada.

Zbog struje se 'gasi' popularni INMusic festival?

Komentara 2

SU
SUBARU
10:07 07.06.2014.

A da su u pitanju one srpske cajke koje slušaju veliki RVATI odmah bi se dogovorili.

KA
KatarinaMedici
12:53 09.06.2014.

Zašto se ovo muziciranje održava blizu naseljenog dijela grada? Isto kao i Bundek. Mislim super je to, ali što je sa ljudima koji ipak žele spavati jer im je sutra radni dan?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije