Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema popuštanja

Inicijativa protiv spalionice na Rebru sutra prosvjeduje ispred Ministarstva: 'Ovo je crveni karton'

Zagreb: Građanska inicijativa Stop Spalionici Rebro organizirala prosvjed protiv izgradnje spalionice
Lovro Domitrovic/PIXSELL
10.05.2023.
u 15:44

Spalionica koja bi se potencijalno trebala graditi u sklopu kompleksa Rebra goruća je tema među stanovnicima u Maksimiru

Pobuna koja je krenula iz Maksimira protiv izgradnje zdanja za gospodarenje otpadom u sklopu KBC-a Zagreb ide dalje. Naime, Građanska inicijativa Stop spalionici na Rebru, zajedno sa Zelenom akcijom, organizira još jedan prosvjed, ovog puta ispred zgrade Ministarstva zdravstva na Ksaveru. 

-Okupimo se u četvrtak 11. svibnja u 12 sati na zajedničkoj pauzi za ručak ispred Ministarstva. Poručimo ministru Vili Berošu i nadležnima da iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) trebaju izbaciti nestrateški projekt spalionice u centru grada kako im je to rečeno. Ovo je crveni karton!- poručili su iz inicijative. 

Podsjetimo, spalionica koja bi se potencijalno trebala graditi u sklopu kompleksa Rebra goruća je tema među stanovnicima u Maksimiru. Do sada su već organizirali prosvjed u Maksimiru u veljači, panel raspravu o zbrinjavanju medicinskog otpada, a na svojim društvenim mrežama neprestano upozoravaju na problem izgradnje takvog zdanja u kompleksu KBC-a. 

-Ispravan način zbrinjavanja medicinskog otpada postao je krucijalno pitanje. Izazovi upravljanja medicinskim otpadom povećali su se zbog pandemije i lošeg reaktivnog upravljanja nastalom situacijom. Vrijeme je da se aktiviramo kao civilno društvo i istražimo koja su to najbolja progresivna rješenja koja nisu štetna za okoliš, a na najbolji način rješavaju goruće pitanje- poručili su svojedobno iz inicijative. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije