Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERAa Holding uporno odbija preuzeti dvoranu, iako zna da prijeti šteta više stotina milijuna

Ingra razmišlja da bi Arenu Zagreb prodala na bubnju!

03.02.2009.
u 23:19

Ingra, tvrtka graditeljica i vlasnica Arene Zagreb sita je Holdinga i njegovog otezanja s potpisivanjem ugovora o zakupu dvorane!

Ugled nije na prodaju
Iako do se do kraja žele držati dogovora s Gradom i ugovor o zakupu s Holdingom, u Ingri kažu da razmišljaju i o drugim načinima financiranja svojih obveza uz izgradnju Arene Zagreb (87 milijuna eura, op.a). Uskoro im dolazi naplata. Ingra u ožujku mora banci BKS uplatiti prvu ratu kredita kojim su plaćali dio troškova izgradnje Arene.

– Preozbiljna smo tvrtka i nećemo dopustiti da se rok za isplatu približi, a da novac za isplatu nije osiguran. Osim što bismo naštetili svom ugledu i poslovnim rezultatima, banci bismo dali priliku da jednokratno naplati potraživanja. U ovim vremenima to sigurno nije u interesu ni nama niti Holdingu – kažu nam u Ingri.

Problem je jer Holding ne želi preuzeti dvoranu prije nego što Ingra od Grada za Arenu ne dobije trajnu uporabnu dozvolu. U Ingri pak tvrde da im je Grad još 26. prosinca trebao poslati prigovore o tome što još trebaju popraviti da umjesto privremene dobiju trajnu dozvolu. Od tada im je Holding, tvrde u Ingri, svakako trebao početi plaćati 5,4 milijuna kuna mjesečnog najma, ali i uplatiti 65 milijuna kuna pologa. U ugovoru stoji da njime Ingra osigurava naplatu prvih dvanaest mjesečnih rata. Ako bi one bile plaćene, Ingra bi ga vratila.

– Zbog svega toga, ako Holding ne ispoštuje ugovor, mi kao jedini vlasnik i investitor možemo raskinuti ugovor i Arenu ponuditi na prodaju, u zakup ili na upravljanje – poručuju iz Ingre.

Osim što bi u takvom slučaju izbila jedna od najvećih afera, a naštetila bi i Gradu i Vladi koji su se obvezali popola plaćati zakup dvorane, to bi najvjerojatnije dovelo i do sudskog procesa, čiji bi ishod prijetio štetom za porezne obveznike mjerenom u stotinama milijuna kuna.

Pet milijuna kuna
– U najskorije vrijeme postići ćemo sporazum s Ingrom – tvrdi gradonačelnik Milan Bandić. Večernji je doznao i da će Ingra HRS-u poslati račun od pet milijuna kuna za 13 dana rezervacije Arene, koje će Grad platiti prema ugovoru s Rukometnim savezom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije