Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slalom iznad zagreba

I Hrvat u utrci sa zračnim akrobatima

avion
29.08.2010.
u 11:53

Na proslavi 100. obljetnice motornoga letenja u Hrvatskoj prvi ćemo put vidjeti najbolje akrobatske pilote

Današnji Zagreb Air Show (od podne do 18 sati, kad počinje rock festival) imat će čak 30 atraktivnih točaka!

Mnoge među njima gledatelji će vidjeti sad i tko zna kad. Jedna od točaka je air race, zračna utrka. Mnogi su gledali televizijske sažetke takvih utrka, ali se ništa ne može usporediti s takvim natjecanjem uživo.

A na proslavi 100. obljetnice motornoga letenja u Hrvatskoj prvi ćemo put vidjeti najbolje akrobatske pilote koji će se utrkivati na nebeskoj stazi obilježenoj zračnim čunjevima. Pobijedit će onaj tko najtočnije, a pritom i najbrže prođe zahtjevu akrobatsku putanju. Natjecatelji u utrkivanju, toliko različitom od figurativnoga letenja, pod najveća opterećenja stavljaju svoje letjelice, a piloti istodobno doživljavaju gravitacijske udare kao da polijeću raketom. Natjecat će se pet pilota: Slovenac Tomo Poljanec, Mađar Zoltan Veres, Aldo di Bernardo iz Švicarske, Andrew Brickmore iz Velike Britanije i 43-godišnji zagrebački aeroakrobat Branimir Ambreković.

Natjecanje treba završiti u 25 minuta otprilike oko sredine spektakularnog programa u Lučkom. No, najbolje je doći i prije 12 sati, opustiti se i uživati u svemu što će piloti, padobranci i tehnika gledateljima priuštiti iz minute u minutu.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
croatica888
12:15 29.08.2010.

Samo da ne završi ko neki u Rusiji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije